چرا غذای هواپیما بدمزه است؟!
به گزارش پارس به نقل از نوچه غذایی که در هواپیما میخوریم همیشه بسیار بدمزه است اما آیا میدانید چرا؟ محققین دانشگاه کورنل تحقیقاتی در این زمینه انجام دادهاند و به نتایج جامعی رسیدهاند که هیچ ربطی به آشپزی بد و کیفیت پایین غذا ندارد! نتایج این بررسی نشان میدهند که محیط شلوغ و تنگ داخل کابین هواپیما میتواند بر طعم غذاها تاثیر داشته باشد. در این بررسی ۴۸ نفر انواع مختلفی از محلولهای دارای طعمهای اصلی شامل شیرین، شور، ترش، تلخ و گس را امتحان کردند. این کار بتدا در سکوت و سپس با گذاشتن هدفونهایی که صدایی با قدرت ۸۵ دسیبل را شبیه به صدای موتور جت در داخل کابین هواپیما شبیهسازی میکرد انجام شد.
ما در نتیجهی این بررسی متوجه شدیم با وجود این که تغییری در طعم محلولهای شور، شیرین، ترش، تلخ و گس صورت نگرفته بود، محیط پر سر و صدا موجب کاهش طعم شیرین شده و به طعم ترش شدت میداد که احتمالاً همین پدیده باعث میشود غذاهای هواپیما کهنه به نظر برسند. به این ترتیب میتوان نتیجهگیری کرد که محیطی که غذا در آن صرف میشود میتواند بر حواس چندگانه تاثیر گذاشته و موجب تغییر طعم غذا شود: محیط شلوغ و پرسروصدای هواپیما حس چشایی را تحت تاثیر قرار داده و در درک طعمهای شیرین و گس اختلال ایجاد میکند.
پیش از این هم برخی خطوط هوایی تلاش کرده بودند دلیل بیمزه و بدمزه بودن غذاهایی که روی زمین طعمی کاملاً معمولی داشتند را متوجه شوند. محققین آلمانی طعم غذای واحدی را هم در سطح آبهای آزاد و هم در محیطی با فشار داخل کابین هواپیما مقایسه کردند. آنها دریافتند که هوای فشرده شدهی داخل کابین در ارتفاع ۸۰۰۰ پایی همراه با هوای سرد و خشک تهویهی کابین مانند زمانی که سرما میخوریم، موجب بیحس شدن جوانههای چشایی میشود و به این دلیل درک طعمهای شیرین و گس در ارتفاع بالا حدود ۳۰ درصد کاهش مییابد.
گذشته از همهی اینها هوای راکد کابین موجب خشک شدن غشای مخاطی داخل بینی شده و با تضعیف حس بویایی موجب کاهش طعمها میشود که باعث میشوند غذاهای داخل هواپیما بدمزه به نظر برسند. شاید اضافه کردن موادی که دارای طعم گس هستند و بقیهی طعمها را نیز تقویت میکنند، راه حل این وضعیت باشد.
اتفاقا یه بار کوکو سبزی دادن که انگار نیمه پخته بود نمیشد خورد تو هواپیما هم نبودیم بلکه بعلت تاخیر پرواز تو فرودگاه بودیم. اما یه بار تو پرواز زرشک پلو با مرغ دادن خیلی هم عالی و داغ هم بود.