به گزارش پارس به نقل از فارس به همراه تیمی از شهرداری و شورای اسلامی شهر ابرکوه که در راستای تعامل هر چه بیشتر با شهرهای همجوار تلاش می‌کنند، میهمان مسئولان شهرداری و شورای اسلامی بوانات فارس بودیم.

در این سفر چند پروژه کارآفرینی مورد بازدید قرار گرفت که یکی از آنها خانه معروف عباس برزگر در روستایی حدود 30 کیلومتری بوانات بود و امید می‌رود با روندی که شورای اسلامی شهر ابرکوه و شهرداری ابرکوه برای استفاده از تجارب دیگران در پیش گرفته‌اند، شاهد استفاده از پتانسیل‌های این شهر در ابعاد مختلف باشیم.

نام برزگر نیازی به توضیح ندارد زیرا همه وی را به عنوان موفق‌ترین ایرانی در صنعت توریسم می‌شناسند.

* خانه‌ای که جهانگردان خارجی را به سمت خود جلب کرده است

خانه برزگر در روستای «بزم» سال‌هاست که جهانگردان خارجی را به خود جلب کرده به همین دلیل در این گزارش به دنبال معرفی صاحب این خانه که اکنون کارآفرینی موفق است نخواهیم بود زیرا جست‌وجوی کوچکی در فضای مجازی، اطلاعات کافی در این زمینه به مخاطبان ارائه خواهد داد.


در این مقاله تلاش می‌شود زندگی جوانی روستایی که از 18 سال پیش برای نشان دادن سبک موفق زندگی ایرانی اسلامی به جهانیان تلاش کرده و با دستان خالی موفق به انجام آن شده، به تصویر کشیده شود.

با ورود به خانه این فرد روستایی خود را واقعا در یک زندگی روستایی می‌بینید، با همان ویژگی‌ها و خصوصیات مانند کار و تلاش روزانه، تأمین مایحتاج زندگی با امکاناتی که در یک روستا وجود دارد و بسیاری از موارد دیگر که تداعی‌کننده یک زندگی روستایی تمام عیار است.

برزگر حتی در توضیحات خود که با حوصله برای تیم ما بیان می‌کند، با همان کلام ساده نه تنها ساعتی ما را مجذوب خود می‌کند بلکه بقیه روز افراد گروه را هم به تفسیر زندگی زیبای خود می‌کشاند.

خانواده برزگر اکنون در صنعت توریسم برای خود و کشور نام و آوازه یافته‌اند و برای نشان دادن یک زندگی اصیل ایرانی به جهانیان تلاش‌های بسیاری کرده‌‌اند و امروز اقدام آنها می‌تواند یک الگو برای افرادی باشد که قصد معرفی یک زندگی ایرانی و اسلامی را دارند.

شهرت این خانواده به خاطر پذیرایی آنها از مهمانانشان با مدرن‌ترین ابزار و تجهیزات نبوده بلکه آنها به دنبال نشان دادن یک زندگی ساده و بی‌آلایش و به تصویر کشیدن آرامشی است که در سایه این سادگی بر فضای خانه سایه افکنده است.

برزگر در خانه روستایی خود با خوشی زندگی می‌کند و در کنار آن پذیرای میهمانانی از اقصی نقاط جهان نیز هست، مهمانانی که آرزو دارند شبی را در این خانه روستایی به صبح برسانند.

* اذعان فرد موفق عرصه توریسم کشور به قابلیت‌های بالای گردشگری در ابرکوه

رمز موفقیت برزگر صرف هزینه‌های سنگین نیست بلکه نیازسنجی این فرد که نسبت به دیگران تحصیلاتی نیز ندارد، یکی از رموز موفقیت اوست.


صداقتی که در سخنان این فرد روستایی دیده می‌شود و تلاش روزانه مانند بسیاری از روستاییان نیز بخشی دیگر از رموز موفقیت خانواده این فرد موفق ایرانی است.

نکته جالب دیگر این دیدار، این بود که این فرد موفق در صنعت توریسم که دارای نشان‌های معتبری به واسطه کار خود است، در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که آیا می‌توان در شهرستان ابرکوه نیز چنین الگوهایی را اجرایی کرد، بیان داشت: وقتی من می‌توانم در چنین جایی با کمترین امکانات کار کنم، شهرستان ابرکوه با چنین امکانات و آثار تاریخی که دارد، به طور قطع در چنین اقدامی موفق خواهد بود.

در مورد تلاش‌های برزگر این نکته نیز حائز اهمیت است که وی هیچگاه تلاش خود را بر مبنای کمک دستگاه‌های دولتی برنامه‌ریزی نکرده و این موفقیت‌ها حاصل تلاش او و خانواده پرتلاش اوست.

نکته دیگر از زندگی وی تلاش برای سود رساندن وی به شهرستان به ویژه روستای محل سکونتش است.

* همه مردم روستا از تلاش‌های این خانواده روستایی بهره می‌برند

مردم بوانات به ویژه مردم روستای بزم، از تلاش خانواده برزگر بهره‌مند می‌شوند و در حقیقت برزگر باعث اشتغالزایی خوبی برای آنان شده و همه را در کار و سود خود شریک می‌کند.

صبح روزی که برای بازدید از خانه برزگر مراجعه کردیم، وی میهمانان خود را مرخص کرده بود اما در عکس‌هایی که در خانه‌اش به سادگی نصب کرده بود، همکاری مردم با موفق‌ترین فعال صنعت توریسم قابل مشاهده است.


برزگر41 ساله از 18 سال پیش تلاش ارزنده دیگری در این شهرستان انجام داده است و آن آموزش رفتار با جهانگردان خارجی است و اکنون اکثر مردم منطقه خود یک راهنمای تور به حساب می‌آیند.

* قدر کارهای ارزنده را بیشتر بدانیم

برزگر اما گلایه کوچکی هم داشت؛ اینکه برخی‌ها به ویژه برخی دستگاه‌های اداری او را فقط یک فعال اقتصادی می‌دانند و در قبال کوچک‌ترین درخواستی که دارد، خوب بودن وضعیت مالی وی را مطرح می‌کنند و از همراهی با او امتناع می‌کنند که این شرایط برای او آزار دهنده است و اعتقاد دارد باید برای کارهای ارزشمند دیگران، ارزش قائل شد.

وی اکنون می‌تواند در هر کجا که بخواهد با بهترین امکانات و کمترین دغدغه زندگی کند اما اینکه هنوز در یک روستا مانند دیگر روستاییان تلاش می‌کند، شایسته تقدیر است.

مسئولان ابرکوهی حاضر در این سفر یک‌روزه بعد از بازدید خانه توریستی برزگر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس شرکت کردند که مرور دیدگاه‌های آنان خالی از لطف نیست.

* استفاده از پتانسیل‌ها باعث موفقیت است

رئیس شورای اسلامی شهر ابرکوه در این مورد اظهار داشت: اینکه ایشان به عنوان یک جوان ایرانی توانسته فرهنگ ایرانی را به خود ما یاد بدهد و گوشزد کند که همه دنیا برای آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم ما با صرف هزینه و وقت تلاش می‌کنند، بسیار ارزشمند است.

سید حمید جلایی عضو شورای شهر ابرکوه افزود: اصول کار این خانواده، ساده‌زیستی ایرانی و صداقت و کار و تلاش روستایی واقعی است که در کنار پتانسیل‌ها به انجام رسیده است.

دیگر عضو شورای اسلامی شهر ابرکوه نیز در مورد صحبت‌های مدیر این خانه اظهار داشت: ایشان در بحث مذهبی به ما درس خداشناسی، توکل و اعتماد را یادآوری کرد و در بعد اقتصادی نیز نشان داد که هر تلاشی نتیجه‌بخش است.

محمدجواد معماریان ادامه داد: اینکه وی با تعصب راجع به کشور، شهر و روستای خود صحبت می‌کرد نیز شایسته تحسین است و یک الگو محسوب می‌شود.

عضو دیگر شورای اسلامی شهر ابرکوه که نماینده شورای استان یزد در شورای عالی استان‌ها نیز هست، اظهار داشت: این فعال صنعت توریسم از هیچ، همه چیز ساخته و این مهم‌ترین بخش کار اوست به عبارتی دیگر او از اجناس بی‌ارزش و دور ریختنی، جواهر به دست آورده است.

* باید با تعصب برای آبادانی کشور کوشید

رضا ربانی ادامه داد: این شخص با اینکه انسان متواضعی است، حاضر نیست شرف و شخصیت ایرانی خود را ارزان بفروشد و این در صحبت‌های او در مورد کشور و منطقه خودش به خوبی دیده می‌شود ضمن اینکه صداقت و راستگویی او نیز عامل اصلی این موفقیت است.


یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی ابرکوه نیز اظهار داشت: محورهای کار این فرد پرتلاش، برنامه‌ریزی، پشتکار و امید به آینده بود.

علیرضا زارع‌زاده افزود: جوانان ابرکوهی باید به صورت عینی ایشان را ببینند تا متوجه شوند که در همین شهرستان می‌توان بسیاری از فعالیت‌ها را با کمترین هزینه اما با پشتکار انجام داد.

وی ادامه داد: این که این جوان روستایی با سرمایه‌های مالی بسیاری که دارد در کنار خانواده هنوز مانند یکی از اهالی روستا کار می‌کند و محصولات خودش را به گردشگران عرضه می‌کند نیز یک ارزش است که باید مورد توجه قرار گیرد.

* پتانسیل‌های ابرکوه در صنعت گردشگری باید دیده شود

دیگر عضو شورا نیز گفت: خانواده برزگر نشان داده‌اند که خواستن توانستن است و باید بدون توجه به حرف مردم می‌توان کار و همت کرد.

محمود فلاح‌زاده افزود: کار و تلاش این فرد را جوانان ابرکوهی با پتانسیل‌های بسیاری که در این شهرستان وجود دارد، باید به عنوان الگو پیش روی خود قرار دهند.

محمدهاشم عزیزی دیگر عضو شورای اسلامی شهر ابرکوه نیز بر این نکته تاکید کرد که با دیدن پتانسیل‌های ابرکوه به راحتی می‌توانیم صنعت توریسم را در شهر ابرکوه به عنوان یکی از شهرهای نمونه گردشگری کشور رونق دهیم.

احمدرضا اسدی از کارشناسان شهرداری نیز اظهار داشت: اگر به خوبی ابرکوه را ببینیم به راحتی و با کمترین هزینه و البته با همت می‌توانیم رونق و توسعه منطقه را شاهد باشیم.

سید عبدالغنی عظیم و علی روحی از مسئولان شرکتی نیز که برای نخستین بار پردیس گردشگری ابرکوه را در اختیار گرفته‌اند و به دعوت شهرداری و شورای اسلامی شهر ابرکوه در این سفر حضور داشتند، اظهار داشتند: امیدوارتر به کار خود ادامه می‌دهیم و دیدار از این پروژه و توضیحات ارزشمند بانی این کار، انگیزه‌ها را در ما تقویت کرد و مطمئن هستیم که در شهرستان ابرکوه کارهای بسیاری می‌توان در حوزه گردشگری انجام داد.

* ابرکوه؛ شهرستان بی‌نظیری که باید معرفی شود

شهرستان ابرکوه در مرکز ایران که شهرستانی مرزی به سه استان فارس، یزد و کهگیلویه و بویر احمد است، ظرفیت‌های بسیاری دارد که یا شناخته نشده یا کسی آنها را جدی نگرفته است.

امید است با ادامه این سفرها و تعاملاتی که با شهرهای همجوار از سوی مسئولان شهری ابرکوه صورت می‌گیرد همچنین انتقال تجربیات به بخش خصوصی، بتوان توسعه ابرکوه را شاهد بود.

در جایی که پتانسیل‌های بسیاری مانند 400 اثر تاریخی وجود دارد و یا درخت سرو 4500 ساله آن در جهان مطرح است، دیگر نباید شاهد مهاجرت جوانان به ویژه نخبگان بود و باید از توان آنان برای توسعه همه‌جانبه این شهرستان بهره گرفت.

امسال و با در اختیار گرفتن سرو ابرکوه توسط شهرداری شاهد بودیم که برای نخستین بار در نوروز برای دیدار از این درخت کهنسال بلیط فروشی شد که به گفته مسئولان و مردم تجربه موفقی بود و ادامه پیدا کرد که با بهره گرفتن از آن می‌توان پروژه‌های دیگری را در عرصه‌های مختلف تعریف کرد.

خارج از بحث کمک دستگاه‌های اداری برای توسعه یک منطقه، تجربه خانواده روستایی بوانات نشان داد که شهر را مردمان هر شهر می‌سازند و باید از اینگونه تجارب موفق بهره گرفت.