بررسی مهمترین خبر فرهنگیان و آموزش وپرورش در سال 93
طرح رتبه بندی و دغدغههای فرهنگیان/ طرحی که معلمان به آن خوش بین نیستند
رتبه بندی معلمان پس از کشوقوس فراوان در واپسین روزهای سال ۹۳ توسط هیئت دولت تصویب شد که بر این اساس امتیاز حق شغل فرهنگیان از ۱۵ تا ۵۰ درصد افزایش مییابد اما این طرح از سوی فرهنگیان با ابهامات و اما و اگرهای بسیاری مواجه شده است.
به گزارش پارس، طرح رتبه بندی معلمان یکی از مهمترین اخبار جامعه فرهنگیان و آموزش وپرورش در سال 93 بود. 20 فروردین 93 بود که نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح رتبه بندی با 99 رأی موافق، 61 رأی مخالف و 21 رأی ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر در صحن علنی با این طرح مخالفت کردند.
محمدرضا خباز معاون تقنینی معاون امور پارلمانی رئیس جمهور در جریان بررسی طرح رتبه بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی ضمن مخالفت با طرح مذکور گفت: طرح نظام رتبه بندی معلمان مغایر اصول 60، 74 و 75 قانون اساسی است ضمن اینکه با سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و قانون برنامه پنجم توسعه نیز مغایرت دارد.
در حقیقت رتبه بندی معلمان به دلیل تعریف نشدن منابع مالی لازم برای اجرا از سوی مجلس رای نیاورد و پس از رد این طرح در مجلس بود که دولت قول داد تا قبل از پایان سال 93 طرح رتبه بندی معلمان را تهیه و برای تصویب به مجلس ارائه کند.
در ماههای پایانی سال 93 بود که فرهنگیان در اعتراض به وضعیت معیشتی و تأخیر در پرداخت مطالباتشان، اقدام به اعتراضاتی کردند و با تجمع در مقابل مجلس خواستار بهبود وضعیت معیشتی خود و بازگرداندن معلم به جایگاه واقعی در جامعه شدند.
در جریان انتقادات معلمان درخصوص وضعیت معیشتی، مسئولان آموزش و پرورش از تلاش برای نهایی کردن طرح رتبه بندی معلمان و تصویب آن تا پایان سال 93 با هدف ارتقای جایگاه معلمان و بهبود وضعیت معیشتی خبر دادند. سید محمد بطحایی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آنچه که هم اکنون درخصوص رتبه بندی معلمان تصویب شده کلیاتی است در خصوص اینکه معلمان در 4 گروه رتبهبندی شوند،گفت: معلمی که با کسب تجربه، تلاش، مدرک تحصیلی و گذراندن دورههای آموزشی مختلف توانسته بخشی از امتیازات را کسب کند از فوقالعاده شغل بیشتری نسبت به آنچه در قانون آمده بهرهمند میشود. در حقیقت روح حاکم بر طرح رتبهبندی معلمان افزایش کیفیت کار آنهاست و اینکه معلمان در حوزههای پژوهشی و علمی تلاش بیشتری کرده و در یک کلام معلمتر شوند.
وی ادامه داد: تاکید میکنم که با اجرای طرح رتبهبندی معلمان، امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری از بین نمیرود. اما در خصوص رتبهبندیها و اینکه کدام افراد و با چه مدارکی را شامل میشود به تصویب آئیننامه و ضوابط مربوطه در هیئت وزیران نیاز داریم.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اینکه افزایش حقوق ناشی از اجرای طرح رتبهبندی معلمان 100 یا 150 هزار تومانی که اعلام میشود، نیست، عنوان کرد: فردی که موفق به کسب رتبه یک شود که شرایط آن نیز بسیار ساده است 70 درصد فوقالعاده شغل آن افزایش مییابد.البته معلمان درخواست دارند که حقوق آنها همانند کارکنان سایر وزارتخانهها شود و در قانون خدمات کشوری شرایط و ضوابطی وجود دارد که کارکنان آموزش و پرورش میتوانند مانند کارکنان سایر وزارتخانهها از آن استفاده کنند اما تفاوت میان کارکنان آموزشوپرورش با کارکنان دولت به دلیل این است که کارمندان سایر نهادها به دلیل برخی قوانین خاص از امتیازاتی بهرهمند میشوند که منجر به افزایش دریافتی آنها میشود در حقیقت در دستگاههایی که منابع آنها اجازه میدهد خدمات رفاهی بیشتری ارائه میشود و کمک هزینه رفاهی بیشتری به کارکنان خود ارائه میکنند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت:تفاوت میان کارکنان آموزش و پرورش با سایر کارکنان دولت در میزان امتیازات رفاهی است و آموزشوپرورش به دلیل کمبود بودجه نمیتواند امتیازات رفاهی را ارائه دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سرانجام در آخرین روزهای سال 93 یعنی 28 اسفند ماه بود که هیئت دولت با طرح رتبه بندی معلمان موافقت کرد. براساس این مصوبه، مشمولان طرح طبقهبندی معلمان شامل آموزگاران، دبیران، هنرآموزان، مربیان امور تربیتی، مشاوران، مراقبان سلامت، مدیران و معاونان مدارس و مجتمعهای آموزشی و تربیتی براساس ضوابطی که به تصویب هیئت وزیران میرسد، رتبهبندی حرفهای میشوند.مشمولانی که براساس ضوابط مصوب در یکی از رتبهها قرار میگیرند، به ترتیب از 15، 25، 35 و 50 درصد افزایش امتیاز حق شغل از مهرماه سال 1394 برخوردار خواهند شد.
اما فرهنگیان چندان به طرح رتبه بندی معلمان خوش بین نیستند و نظرات مختلفی در این زمینه دارند که در ذیل به بخشی از نظرات آنها اشاره شده است:
* مدرک بنده لیسانس مهندسی کامپیوتر است و حق شغلم 420 هزار تومان است که طبق رتبه بندی 63 هزار تومان به حق شغلم اضافه میشود. در واقع این مبلغ سود معوقات ما هم نمیشود. آقای وزیر، معاون وزیر ، نماینده مجلس پس این افزایش 150، 300، 450، .. هزار تومانی که تا قبل از این مصاحبه میکردید و میگفتید، چه شد؟
* استاد معلم 300 تومان حقوق (هیچ معلمی به این مقام نمیرسه)، دانشیار معلم 200 هزار تومان ( بازم کسی بهش نمیرسه) ، استادیار معلم 145 هزار و مربی معلم 85 هزار تومان حقوقشون اضافه میشه. 50 درصد پولش میشه 48 هزار تومان و 800 امتیاز در حال حاضر 96 هزار تومان میشود.
* هر کس شرایط رتبه 1 را داشته باشد و انتظارات را ایجاد کند 72 هزار تومان به حقوقش زیاد می شود و البته بابت این افزایش 72 هزار تومانی مقدار زیادی از حقوقشان مالیات کسر خواهد شد. یعنی وضعیت نسبت به گذشته تغییری نخواهد کرد.
برپایه این گزارش البته هنوز جزئیات طرح رتبه بندی معلمان که در هیئت دولت مصوب شد منتشر نشده است و مشخص نیست که طرح قبلی تا چه اندازه تغییر یافته است آیا فرهنگیان بازهم در چهار گروه استاد معلم، دانشیار معلم،استادیار معلم و مربی معلم تقسیم بندی می شوند یا این تقسیم بندیها دستخوش تغییر و تحولات شده است؟
نارضایتی فرهنگیان از طرح رتبه بندی معلمان را با حمیدرضا کفاش معاون وزیر آموزش و پرورش در جریان گذاشتیم که وی در پاسخ به این سوال تسنیم عنوان کرد: بنده در جریان آخرین تغییرات لایحه رتبهبندی نیستم ولی طرحی که در گذشته مطرح بود معلمان را در 4 رتبه تقسیمبندی میکرد و در داخل این مجموعه معلمان طبق مقالات، تألیفات و سوابق و سنوات خدمت خود از امتیازاتی بهرهمند میشدند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه که معلمان و فرهنگیان در رابطه با طرح رتبهبندی اعلام میکنند بخشی از این طرح است، به عنوان مثال معلمان اعلام میکنند که چرا حقوق سایر کارکنان دولت بدون آنکه از آنها کتاب و تألیفات خاصی بخواهند افزایش یافته است. این نشان میدهد که طرح رتبهبندی به خوبی برای فرهنگیان تشریح نشده است.
کفاش تصریح کرد: رتبهبندی معلمان دو بخش دارد در بخش نخست معلمان از وضع موجود یک سطح بالاتر میآیند مانند آنچه که در آموزش عالی اتفاق افتاد. اساتید دانشگاه در گذشته از قانون هماهنگ پرداخت تبعیت میکردند که بعداً از این قانون جدا شدند و ﺳﻂﺢ پرداختی به آنها جهش قابل ملاحظهای یافت و پس از آن در داخل رتبهبندیهای خود نیز ارتقا مییافتند. در طرح رتبهبندی اگر کف حقوق معلمان به عنوان مثال A باشد وقتی رتبهبندی اجرا میشود این کف حقوق از A به B رشد مییابد ﻛﻪ ارتباطی به تألیفات، مقالات و سنوات خدمت ندارد اما در بخش دوم برای تقسیمبندی معلمان در 4 رتبه تعیین شده باید بر اساس مقالات، پژوهشها و سنوات خدمت امتیازاتی را کسب کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: هم اکنون معلمان تصور میکنند اگر قرار است حقوقشان اضافه شود از آنها مقاله و تألیفات خاصی میخواهند اما این موارد برای ارتقا یافتن از یک رتبه به رتبه دیگر مد نظر است. البته این موارد نیز قابل بحث است و امکان تغییر در نوشتن آئیننامهها وجود دارد. به عنوان مثال میتوان در طرح جدید شرایط خاصی را برای دورههای ضمن خدمت در نظر گرفت. اما بحث تألیف، تدریس و تحقیق جزو کار معلمان است و معلمی که تحقیق و مطالعه کمتری داشته باشد امتیاز کمتری میگیرد.
باید دید در طرح رتبه بندی که توسط دولت به تصویب رسیده است برای ارتقای جایگاه معلمان چه تدابیری اندیشیده شده است؛ آیا اجرای این طرح و دسته بندی معلمان در رتبههای تعیین شده منجر به بهبود وضعیت معیشتی آنها میشود اگر چه فلسفه اصلی رتبه بندی معلمان افزایش کیفیت کار آنها و به تعبیر معاون وزیر آموزش و پرورش در یک کلام معلمتر شدن آنهاست.
ماست مالی کردن مسئله است نه حل مسئله
اصلا مسئله ای نیست
قبلا حل شده بود
بهانه می آوریداجرا نکنید اگر راست می گویید از فروردین اجرا گنید.
مثلاماهم معتاد بهبود یافته هستیم،از مسکن ما چه خبر،آیامیدانی آموزش وپرورش استان کرمانشاه چه جفایی درحق ۱۲۰۰نفرداشته است،
اصلا نیاز به توجه نیست این همه صغرا کبری هم جورنکنید چون با این حرف حدیثها حتمی می خواهید در آموزش وپروش تحول هم ایجاد کنید! منتظر باشید
به فاطمه ی زهرا ابروی معلمان می برید ابرویتان برود
اشکالات اساسی رتبه بندی:1-گنگ و نا مفهوم بودن آن حتی برای طراحان رتبه بندی 2-معلم را با اداره مربوطه اش درگیر کرده و به نوعی معلم را در مقابل معلم قرار داده 3-معلم را وادار به جعل کتاب و مقاله برای رسیدن به رتبه بالاتر کرده که با روح شغل معلمی در تضاد میباشد دقیقا همان کاری که الا ن دانشجویان ما دارن انجام میدن 4-عدم اجرای آن از اول سال صداقت اجرای آن را مثل اجرای ناقص نظام هماهنگ در سالهای گذشته را زیر سوال برده 5- خنده دار تر از همه اینکه معلم باید برای بهبود معیشت خود دست به ابتکار و نو آوری بزند و به تهیه کتاب و مقاله بپردازد که این دو مقوله هیچ ارتباطی با هم ندارند
خدایا چه گناهی کردیم که نانمان را به تصمیم کفاش و فانی و امثالهم گره زده ای؟! خداوکیلی ازحرفهای این اقایان چیزی دستگیرتان میشود؟؟
خدایا من رو به خاطر گناهانی که کردم و باعث شد هنرآموز آموزش پرورش بشم به حق فاطمه زهرا ببخش و به حق جدم روزی من را از این وزارت خانه جدا کن و شغل دیگری نصیبم کن به حق این ایام فاطمیه
اگر آدم منطقی هستید از اول سال اجرا کنید تا همه ابهامات برطرف شود و گرنه نشان از شیله و پیله می باشد فانی که فانی است اگر فانی نیست خودش را به همه اثبات کند دوستان فرهنگی با این وضعیت تحصن ها ادامه دارد...
چی رو از فروردین اجرا کنن!!!!!!!خودشون هم نمی دونن چی میگن ساده معلم! نباید منتظر اقدام اینها باشد تحصن تنها راه ان هم نه روز معلم بلکه15 فروردین .
برای بازنشستگان چه کردید////
معلمان بیدارن
همه ی ما معلمان می دانیم که مشکل آموزش و پرورش کجاست . مشکل از آنجا شروع می شود که دولت محترم در طرح طبقه بندی مشاغل ،آموزش و پرورش را جزو نهادهای خدماتی به حساب آوردند نه سرمایه های ، به خاطر همین است که حال روز مالی این طوری است و درست هم نمی شود . از آنجایی که تعداد زیادی از نمایندگان مجلس معلم هستند به محض ورود به در مجلس اولین گروهی هستند که آموزش و پرورش را فراموش می کنند پس با این وجود هیچ انتظاری از دیگر نمایندگان نداشته باشید
مسکن مهر فرهنگیان بعد از 7سال هنوز نداده اند .رتبه بندی هم بعد 10 سال اجرامی شود ؟؟//
باسلام -چرا اینقدر دروغ میگویید واینقد ربوق وکرنا میکنید خیلی راحت بکید چون حق فرهگیا ضایع شده به جای 14 درصد ،حقوقشان مثلا 25 درصد اضافه میشود واقعا این همه مسخره بازی برای چیه؟
سلام اول معلوم کنید ما اداری هستیم یا اموزشی؟اگر اداری حقوقمون رو بدید نه تعطیلاتتونو میخوایم نه ساعت کم کار-اگرهم آموزشی هستیم که ضریب حقوقیمون رو مناسب با اساتید دانشگاه افزایش بدید
پولهای در یافتی سایر کارمندان دولت مگه از بیت المال تامین نمیشه ؟اصلا چرا بودجه آموزش وپرورش باید کم باشد چرا> به چه دلیل ؟؟؟کمترین در یافتی یک معلم الان در حال حاضر نباید زیر 3میلیون باشد حالا هر طرحی که طراحان می خواهند طرح کنند مهم نیست تا بحال معلم جماعت سوخته ودیگران خودشان را ساختند بیشتر از این معلمان را کباب نکنید
به زبان شرين آذري (اينشالله هر ايشه ال وريسوز نينيم نجلييم ديسوز )فارسي به هر كاري خواستيد دست بزنيد هميشه بگوييد چه كنم چكار كنم .براي هر كاري پول هست براي معلم نيست حداقل طلب هايمان را بعد از چند سال بدهيد اضافه پيش كش
شما که راست میگید اما خدا لعنت کند آدم دروغگو را
خدایا یک مسول باعرضه به ما عنایت کن
راه حل نهایی " تحریم امتحانات خرداد در تمام پایه ها و مقاطع.والسلام
چاره اش فقط تحریم امتحانات خرداده
يك معلم ويك كارگروامثالهم30روزمنتظرندتافرضا1ميليون ياكمتريابيشتردريافت كنندبعدهمان 10روزه اول ماه هم دوام نمي اوردچراكف حقوق يك معلم ويك كارگربايداينگونه باشدباكدام فرمول افزايش قيمت كالاها وخدمات رامحاسبه مي كنيدكه هرچه ساليانه به حقوقها و...درصداعلام ميكنيداينقدرباشخصيت فرهنگيان تحقيراميزبرخوردنكنيددروضعيت كنوني كف دريافتي يك كارمندمعلم ويك كارگرچقدربايدباشدكه جبران سلامت بهداشت رفاه وتغذيه اش باشدكدام معلم باواژه پس اندازقرابت داردخواهشا شما كه بازي باارقام ورتبه و...رابلديدبدانيدمعلمان معمارجامعه اندرضايت معلم يعني رضايت خداوبنده.