پايگاه خبري تحليلي «پارس»- یک تاجر انگليسي که از شرکت گوگل به خاطر مطالبی توهین‌آمیز که به اشتباه به محض وارد کردن اسم او در جستجو‌گر نمایان می‌شد، شکایت کرده بود با این شرکت و بدون ادامه پرونده شکایت در روند دستگاه قضایی، به توافق رسید.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، دانیل هگلین، در شکایت خود به دادگاه گفته بود که یک کاربر ناشناس او را "قاتل، کودک‌ آزار و از اعضای گروه نژاد‌پرست کو کلاکس کلان" معرفی کرده است.

به این ترتیب هرگاه اسم آقای هگلین در جستجوگر گوگل وارد می‌شد، نتایج آن لینک‌هایی بود حاوی توهین‌ و افترا علیه او.

وکیل مدافع آقای هگلین به قضات دادگاه عالی گفت که گوگل "اقدامات قابل توجهی" در راستای برداشتن این پست‌ها کرده است.

آقای هگلین از گوگل درخواست کرده بود که این پست‌های بی نام و نشان را بردارد و گوگل هم از او درخواست کرده بود که فهرستی از لینک‌های آن تهیه کرده و به این شرکت بفرستد.

قاضی دادگاه از اینکه هر دو طرف بیرون از دادگاه با هم به توافق رسیدند ابراز خوشحالی کرد و گفت که حال آقای هگلین "می‌تواند تلاش‌های خود را برای به عدالت رساندن فردی که مرتکب آزار و اذیت او شده است، متمرکز کند."

کلایو کلمن، خبرنگار بی‌بی‌سی در مسائل حقوقی می‌گوید با آنکه دادگاه حکم مشخصی علیه آزارهای اینترنتی صادر نکرد اما این پرونده به کسانی که از طریق اینترنت مورد آزار لفظی، هتاکی و افترا قرار می‌گیرند امید تازه‌ای بخشیده است.

آقای هگلین که در حال حاضر در هنگ کنگ زندگی می‌کند و پیش از آن در لندن زندگی و کار می کرد، اولین بار در ۲۰۱۱ متوجه مطالب توهین آمیزی شد که درباره او در جستجوگر گوگل وجود دارد.

این تاجر انگليسي می گوید که بیش از ۳۶۰۰ وبسایت با مطالبی توهین‌آمیز علیه او وجود دارد که تهیه فهرستی از آن برای آنکه گوگل بتواند آنها را بردارد بسیار دشوار و وقت‌گیر است.

او گفته است با آنکه گوگل مسئول و منشاء این مطالب نیست، اما جستجوگرهای آن اجازه داده‌اند که مطالب آزار دهنده به طور گسترده ای در اختیار کاربران قرار گیرد.

این پرونده در حالی بررسی شد که دیوان عدالت اتحادیه اورپا در ماه مه قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، کسانی که از اینترنت استفاده می‌کنند "حق فراموش شدن" دارند.

بر اساس این قانون شرکت‌ها موظفند در صورت درخواست افراد، لینک های قدیمی و به روز نشده که اطلاعات شخصی آنها را در بردارد، پاک کنند.