به گزارش پارس به نقل از تسنیم، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع اعضای شورای عمومی اتحادیه انجمن‌‌های اسلامی دانشجویان مستقل، با اشاره به اهمیت مبارزه با فساد اقتصادی در نظام اسلامی، گفت: ما باید با فساد به ویژه فساد اقتصادی مبارزه کنیم، زیرا فساد مالی زیان‌های اجتماعی و فرهنگی دارد و انگیزه‌های درست را از بین می‌برد.

وی با اشاره به اینکه فساد مالی امید را در دل مردم از بین می‌برد و مستمر بودن آن نظام اسلامی را تضعیف می‌کند، افزود: علاوه بر این مسائل فساد اقتصادی و مالی زیان سیاسی دارد، به این دلیل که نهادهای کشور را تضعیف می‌کند. زیان‌های مبنایی فرهنگی منجر به عدم پیوستگی مردم با نظام اسلامی می‌شود. در این میان بین مردم و نظام گسستی ایجاد می‌شود و در نهایت منجر به  تضعیف حوزه سیاسی می‌شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: در کنار این فساد اقتصادی به حوزه اقتصادی آسیب می‌زند. عملاً این بعد از فساد نظم را به سمت ناکارایی سوق می‌دهد. فساد گروه، طایفه و جناح نمی‌شناسد و اگر کسی اشتباه کند و آن را به یک گروه و دسته‌ای منتسب کند عملاً سر خودش را کلاه می‌گذارد. بنده معتقدم گروه‌هایی که خودشان را نزدیک‌تر به اهداف‌های نظام اسلامی می‌بینند، اگر بین‌شان عنصر فاسدی بود وظیفه بیشتری برای برخورد دارند. آن عنصر وابسته به نظام اگر دچار مشکل شود مردم آن را پای نظام می ‌گذارند.

*در بین مسئولان دغدغه اولیه با عنوان برخورد با مفاسد اقتصادی وجود ندارد

زاکانی با بیان اینکه مسئولیت‌های ما در این زمینه بسیار بالاست، به پیام 8 ماده‌ای مقام معظم رهبری در مبارزه با فساد اشاره و تصریح کرد: گوشه‌ای از آن پیام هم اجرایی نشد. بنده به عنوان کوچک‌ترین مسئول کشور که دغدغه داشتم و 11 سال در مجلس درگیر با مفاسد اقتصادی هستم، می‌بینم دغدغه‌ای برای برخورد با مفاسد اقتصادی در بین مسئولان کشور به عنوان یک دغدغه اولیه وجود ندارد و عناصر فاسد هم در کشور خاصه بعد از دوران دفاع مقدس توانستند به صورت لکه‌های مجزایی کم‌کم به هم پیوستگی پیدا کنند و یک شبکه شوند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات همین بوده است. یادم است در شش ماهه اول سال 84 در تلاش با مبارزه با قاچاق 2/1 میلیارد تومان پول به خزانه ریخته شده بود، اما با دستور یک معاون وزیر 8/4 یا 9/4 میلیارد تومان بخشودگی راجع به یک نفر  اعمال شد. دادگاه برای جرم حکم صادر کرده بود و فرد گریخته بود. وقتی آن وزیر مورد سوال قرار گرفت، پاسخ این بود که مگر این فرد از جناح شما نیست؟ به جای اینکه با معاونش برخورد کند، فساد معاون را توجیه کرد و اینکه به یک نفری که هم جناحی شماست اغماض کرده است. وقتی فساد لابلای حوزه سیاست می‌آید و این‌گونه دسته‌بندی می‌شود اصل فساد تبدیل به امتیازی به جناح‌ها می‌شود و این فاجعه را افزون‌تر می‌کند، لذا مقام معظم رهبری فرمودند هیچ‌کس نباید مصون از برخورد باشد.

وی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در 29 بهمن 91 در میان مردم آذربایجان می‌فرمایند که "چند سال قبل در دوره مبارزه با فساد اقتصادی نامه‌ای به رؤسای قوا نوشتند و مکرر می‌گویند فساد اقتصادی؛ اما این کار با زبان گفتن تمام نمی‌شود، بلکه نیازمند مبارزه عملی است " ادامه داد: ممکن است اصول‌گرایان بگویند منظور حضرت آقا مسئولان کشور هستند. مخاطب ایشان شما دوستان نیز هستید. آبان سال 81 در پیامی که به نشست دانشجویی تبریز دادند سرفصل‌هایی را ذکر کردند و فرمودند که دانشجوی مسلمان باید انگشت اتهام و مطالبه‌گری‌اش را نسبت به آن سر فصل‌ها که یکی از آنها اختصاص امکانات به موارد غیراولویت‌دار بود به سمت مسئولان قرار دهد. شاید برای مسئولان مقدماتی را بر شمرد که برخی با جناح بازی و فتنه‌گرایی توانستند از آن موضوع عبور کنند، اما واقعاً انتظار از جریان دانشجویی بیش از این بود و هست.

*دانشگاه آزاد به مردم راست نمی‌گوید و با مغلطه حرف می زند

وی با اشاره به مباحث پیش آمده درباره ظرفیت دانشجویان دکتری، گفت: من چند روز پیش صحبت کوتاهی در تلویزیون درباره دانشگاه آزاد و مجوزهایی که این دانشگاه صادر کرده، داشتم و گفتم که شما سال گذشته در دو رشته‌ محل برق قدرت، دانشجو می‌گرفتید و الان 32 رشته محل برق قدرت اعلام کردید. اولاً دانشگاه‌های دولتی این مقدار رشته محل را نیز اعلام نمی‌کنند. شما چند عضو هیئت‌علمی دارید که قادر هستند برق قدرت درس بدهند.  آقای میرزاده گفت ما همه دانشگاه‌های علوم و تحقیقات را با هم ترکیب کردیم و قابلیت ایجاد شده است. میرزاده خودش می‌گفت من وقتی دانشگاه آزاد را تحویل گرفتم 34 واحد علوم و تحقیقات کشوری بیش از 80 هزار دانشجو داشت که 3 استاد هم نداشت. آقای زارعی به او گفت که می‌دانی چه می‌گویی؟ گفت متوجه هستم. برای اینکه هر رشته محل را تأسیس کنند سه استادیار و دو دانشیار می‌خواهند. به مردم راست نمی‌گویند و با مغلطه حرف می‌زنند. چه کسی است که واکاوی کند و بگوید شما به مردم دروغ می‌گویید؟ آن علم است و این مسئله(فساد اقتصادی) سرنوشت کشور است.

زاکانی با اشاره به چگونگی رای اعتماد مجلس به زنگنه به عنوان وزیر نفت، گفت: رأی اعتماد دادن به وی به خیلی موارد بستگی داشت که البته آقای باهنر و لاریجانی از وی محکم دفاع می‌کردند و الان نیز دفاع می‌کنند. وقتی ما با دوستان نماینده صحبت می‌کنیم گاهی به قدری شور است که غیرقابل باور است.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: یادم است زمانی که برای  رای اعتماد مجلس به آقای کردان پشت تریبون مجلس رفتم و استدلال کردم که وزیر کشور نشود، یکی از استدلال‌هایم این بود که ایشان مدرس دکترای دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز بوده، اما بالاترین مدرک آن فوق‌دیپلم زبان خارجه است. یادم هست یکی از نماینده‌ها پشت تریبون رفت و گفت امیرالمؤمنین(ع) را وقتی در محراب ضربه زدند، یک عده گفتند مگر نماز هم می‌خواند؟ من به وی گفتم ما را با معاویه یکسان کردی! من سند دارم! چون آن نماینده فرد موجهی بود نماینده‌ها رأی دادند، اما دو ماه بعد درخواست استیضاح دادند. رأی آوردن وی هزینه سنگین داشت و استیضاح وی نیز هزینه سنگین‌تر گذاشت.

وی افزود: بسیاری از دوستان  ما در زمان استیضاح وزیر علوم می‌گفتند، استیضاح نشود و واجب‌تر از آن وزیر نفت است.برخی می‌گویند وزیر علوم اولویت دارد.

زاکانی با اشاره به شرایط و توقعات جامعه از نمایندگان، گفت: نمایندگی خیلی سخت است. فرهنگی در جامعه وجود دارد که توقعاتی از نمایندگان دارند. بیشتر نمایندگان تلاش‌شان معطوف به اصل 100 قانون اساسی می‌شود. اصل 100 به ما ربطی ندارد، اما بخشی زیادی از نماینده‌ها وقت‌شان صرف این اصل می‌شود. نماینده وظیفه‌اش از اصل 62 تا 90 قانون اساسی است.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: ما حرف می‌زنیم، دیگر نمایندگان هم حرف می‌زنند، اما برخی از حرف‌ها سنگین است. چند روز پیش کمیسیون آموزش آقای میرزاده را دعوت کرده بود که درباره جذب دانشجویان دکتری پاسخ دهد. جالب بود نمایندگان سایر کمیسیون‌ها و نماینده‌های ادوار نیز آمده بودند. کمیسیون پر شده بود و شلوغ می‌کردند و نمی‌گذاشتند حرف درست مشخص شود و حرف‌های کلی می‌زدند.

وی ادامه داد: اشکال به نماینده وارد است، لذا ما در آئین‌نامه سال قبل تصویب کردیم که هر نماینده 5 مشاور داشته باشد. اگر درست انتخاب شوند خیلی مؤثر است و می‌توانند در پرونده‌ها کار کنند و کمک کنند تا نماینده از جایگاه حقوقی‌اش استفاده کند و آن را دنبال کند.

*احمدی‌نژاد شعار فساد داد، اما برای اطرافیانش حریم تعریف کرد

زاکانی افزود: در زمان آقای احمدی‌نژاد فساد سایپا را مطرح کردم که سایپا از من شکایت کرد به دستگاه قضایی. رفتم و نوشتم که زودتر مرا به دادگاه بفرستید تا حرف بزنم. برای دادگاه سند آماده کرده بودم تا حرف بزنم، اما هیچ‌کس در دادگاه نبود و بعد از آن رئیس دادگاه و هیئت منصفه آمدند و گفتند سایپا شکایتش را پس گرفت. من گفتم می‌خواهم حرف بزنم. گفتند تو حق حرف زدن نداری و این بازی است. وقتی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم در دولت آقای احمدی‌نژاد کسانی که این کارها را کردند دوم خردادی هستند. فساد نه چپ می‌شناسد و نه راست می‌شناسد. آقای احمدی‌نژاد شعار فساد داد، اما با فساد که برخورد نکرد، برای خود و اطرافیانش حریم هم تعریف کرد.

این نماینده مجلس افزود: مقام معظم رهبری صیانت کرده از خودش و خانواده و اطرافیانش که در حقیقت هیچ ابهامی در زندگی‌شان نباشد. چندی قبل عناصر مفسد خارج از کشور خیلی کوشیدند برای مقام معظم رهبری ابهام اقتصادی ایجاد کنند، اما بعضی از ضدانقلاب‌های فراری خارج از کشور هم گفتند به ایشان این چیزها نمی‌چسبد و یک چیز دیگر بگویید. اینقدر زندگی ایشان پاک است که این چیزها نمی‌چسبد.

زاکانی ادامه داد: متاسفانه بعضی از مسئولان ما این‌گونه رفتار نکردند. ما مسئول خوب زیاد داریم، اما یک بز گر یک گله را آفت می‌زند و یا حداقل در معرض آفت قرار می‌دهد که بد است.

وی در پاسخ به سوالی درباره عزم مسئولان قضایی در مبارزه با فساد اقتصادی، گفت: دوره اخیر در دستگاه قضایی خیلی بهتر از دوره قبل است. من هم دوره قبل را دیدم و هم این دوره را می‌بینم. این دوره بی‌اشکال نیست و اشکال دارد، اما واقعا اشکالات دوره قبل بیشتر بود و الان در مسیر اصلاح دارد حرکت می‌کند. اما باز هم باید مطالبه شما از دستگاه قضایی صورت بگیرد. آن چیزی که من می‌توانم اینجا به شما شهادت بدهم این است که رئیس دستگاه قضایی و برخی عناصر انتخاب شده توسط ایشان واقعا اراده حرکت به این سمت را دارند. بنده مشاهده کرده‌ام، اما دستگاه قضایی هم اقتضائات و مشکلات خاص خودش را دارد. علاوه بر اینکه به نظرم شما از آنها هم باید مطالبه کنید.