به گزارش پارس به نقل از مهر، معصومه ابتکار عصر پنجشنبه در حاشیه انعقاد تفاهمنامه زیست محیطی در مازندران تغيير و بازنگري جدي در برنامه هاي حفاظت از محيط زيست را يكي از بارزترين جلوه هاي راي مردم دانست و خاطر نشان ساخت : رئيس جمهور از روز نخست، فعالیت دولت را با دستورحفظ محیط زیست تشکیل داده است.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست موضوعي بخشي نيست و به گروه خاصي تعلق ندارد و همگان مسئول هستند، عنوان كرد:  فرصت بي بديلي هم اكنون فراهم شده و دولت تدبير و اميد، حفظ محيط زيست را در رأس همه مسائل مي داند.
 
وي با بيان اين كه بايد روي اصول و مسائل محوري و تعيين كننده وقت بگذاريم و كار كنيم، ياد آور شد: برنامه ايي وسيع با موضوع صنعت و كشاورزي همگام با محيط زيست در حال تدارك است.
 
ابتكار افزود: از منابع درياي خزر بهره هاي بسيار مي توان برد، ليكن اين منابع دچار چالش ها و آسيب هايي شده است كه دولت براي برون رفت از آن ها و فراهم كردن زمينه استفاده بهينه از دريا، برنامه جدي دارد و اعتباراتي را معين كرده است.
 
ظرفیتهای زیست محیطی مازندران ارزشمند است
 
وي با بیان اینکه مازندران سرزمینی ارزشمند با ظرفیت‌های زیست محیطی است، تصريح کرد: بهره كشي بيش از ظرفيت، موجب تخريب منابع شده است كه با تكيه بر آمايش سرزميني و برنامه ريزي اصولي، بايد چاره جويي کرد.
 
معاون رئيس جمهور با اعلام اینکه پروتکلی اخیرا در کنوانسیون تهران امضا شده كه برای حفاظت از دریای خزر و بهره مندی از مواهب شیلاتی، گردشگری و تجاری در چارچوب ضوابط زیست محیطی، اقدامات مطلوبي را می توانیم صورت دهیم، گفت: بايد برنامه علمي در خصوص مديريت فاضلاب‌هایی که وارد دریا مي شوند، تهيه و اجرا شود.
 
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه نسبت به مدیریت صحیح منابع آب و مصارف کشاورزی و استفاده صحیح از نهاده های سم و کود باید در استان های شمالی جدی تر ورود پیدا کنیم، گفت: یکی از ظرفیت های استان، گردشگری بوده که تاكنون نگاه غير مديريتي به آن شده است  و یکی از آثار سوء غیرمدیریت شده گردشگری، فاضلاب است كه با توجه به برنامه و نگاه استان به اين مهم، اميدواريم، گام هاي جدي در اين مورد برداشته شود.
 
برنامه مدیریت پسمانده شهرها و روستاها تهیه شود
 
ابتکار با بیان اینکه طرح برنامه ساماندهي مديريت پسماند در استان هاي شمالي را در دست تهيه داريم، اذعان كرد: تمامي روستاها و شهرهای استان باید برنامه مدیریت پسماند داشته باشند و اين طرح ها بايد به تصویب شوراها برسد و شوراها در اين خصوص وبرای نهادينه كردن مديريت پسماند در روستاها وظيفه محوري دارند.
 
رئيس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اعلام اين كه نگاه اقتصاد سبز از ديگر برنامه هاي اين سازمان است، ياد آور شد: تمامي ابعاد مباحث اقتصادي بايد با مباحث محيط زيست ديده شود.
 
وی با اشاره به اینکه 10 درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی برای طرح های مدیریت پسماند محیط زیست اختصاص خواهد یافت، افزود: رودخانه ها از آلودگی، ساخت و سازغير مجاز و برداشت بی رویه شن و ماسه لطمه دیده اند كه برای ساماندهی رودخانه های کشور برنامه اصولي داریم.
 
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه برای مدیریت جنگل و حفاظت مناطق چهارگانه برنامه جدی داریم، تصريح كرد: از منابع طبيعي مرتبط با گردشگري بايد محافظت صحيح صورت گيرد و هيچ فعاليتي نبايد به قيمت از دست رفتن منابع و مناظر طبيعي آغاز شود.
 
ابتكار با اشاره به اين كه ارزيابي محيط زيستي، راه حل پيوند توسعه با محيط زيست است، افزود: دولت لايحه ارزيابي زيست محيطي را به مجلس ارائه کرده است تا ان شاء الله ضمن اجراي طرح هاي توسعه توليدي و صنعتي، كمترين آسيب به مناطق و منابع كشور وارد شود.
 
وي بر بهره گيري از ظرفيت سازمان هاي مردم نهاد در برنامه هاي حفاظت از محيط زيست با توجه به نگاه دولت تدبير و اميد به جامعه مدني و حقوق شهروندي، خاطر نشان ساخت: در برنامه ريزي و نظارت بايد نقش و جايگاه مردم ديده شود.
 
تشکیل اتاق فکر حفاظت از محیط زیست استانها
 
معاون رئيس جمهور از پيشنهاد طرحي مبني بر تشكيل اتاق فكر حفاظت از محيط زيست در استان ها خبر داد و بر نقش و هم افزايي سازمان هاي مردم نهاد، صنعت، دانشگاهيان و نخبگان در اين راستا تاكيد كرد.
 
ربیع فلاح استاندار مازندران نیز ، با اشاره به توفيقات دولت تدبير و اميد در موضوع محيط زيست و حضور پررنگ رئيس جمهور در صحنه هاي مختلف صيانت از محيط زيست، خاطر نشان كرد: توجه به اهداف زيست محيطي از تاكيدات رهبري معظم انقلاب، رئيس جمهور و قانون اساسي است كه دولت يازدهم آن را به عنوان ميثاق و منشور فعاليت خود تلقي مي کند.
 
وي با توجه به آسيب ها و چالش هاي مطرح در محيط زيست، جديت دولت تدبير و اميد را در اين خصوص اتفاقي مبارك و ارزشمند دانست و يادآور شد: با عنايت به اين كه 22 درصد از خاك 24 هزار كيلومتري استان، متعلق به منابع محيط زيستي است، بازنگري در اين راستا از مطالبات اصلي مردم مازندران است.
 
استاندار، حضور 20 ميليون نفر گردشگر طي تعطيلات امسال در مازندران را يك فرصت قابل ملاحظه بيان و عنوان کرد: بدون توجه جدي به مسائل زيست محيطي در ارتباط با حضور مسافران در استان، با چالش هاي بزرگي روبرو هستيم و نمي توان از اين ظرفيت به درستي بهره برد.
 
نماينده عالي دولت در استان، با بيان اين كه امروز استفاده بهينه و صحيح از دريا به عنوان محور توسعه در زمينه هاي مختلف، در ارتباط با محيط زيست صورت نمي گيرد، خاطر نشان ساخت: متاسفانه دريا متولي خاصي ندارد و از نظر آلودگي و سطح ذخاير آبزي در وضع مناسبي قرار نداريم كه هم همسايگان توجهي در اين خصوص ندارند و هم چالش هايي در استان وجود دارد و بايد اقدام اصولي در اين مورد صورت گيرد.
 
مدیریت پسماندها و پسابها توجهی نشده است
 
فلاح با اشاره به اين كه در موضوع مديريت پسماندها، پساب ها و فاضلاب ها از گذشته تا امروز توفيق قابل توجهي نداشتيم، تصريح كرد: به تنهايي و با اعتبارات استاني نمي توان ساماندهي مسائلي از اين دست را دنبال کرد و گرچه اقدامات و مذاكراتي را در اين خصوص انجام داده ايم، ليكن نيازمند برنامه ريزي در اين راستا هستيم.
 
استاندار به آتش سوزي در جنگل هاي استان و استان هاي هم جوار اشاره كرد و افزود:  امكانات محيط بانان براي اطفای حريق بايد افزايش يابد.
 
وي با اعلام اين كه هر طرح و فعاليتي براي انجام بايد داراي پيوست محيط زيست باشد، گفت: بايد يك برنامه جامع و اصولي براي حفاظت از شبه جزيره ميانكاله به عنوان يك ميراث ملي و جهاني، تهيه شود.
 
استاندار مازندران در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين كه يكي از برنامه هاي جدي استان مبارزه با ساخت و سازهاي غير مجاز است، گفت: بيش از 10 هزار احكام غذايي در اين خصوص صادر شده كه بايد اجرا شود.
 
فلاح افزود: همكاري و تعامل خوبي امروز بين دستگاه ها و نهادهاي مختلف براي اجراي طرح پيشگيري از ساخت و سازهاي غير مجاز در استان وجود دارد.
 
در این جلسه تفاهم‌‌نامه‌ای به منظور اجراي برنامه هاي طرح مديريت حفاظت مناطق چهارگانه محيط زيست استان مازندران بین سازمان حفاظت محيط  زيست كشور و استانداري مازندران  امضا شد.