به گزارش پارس به نقل از وطن امروز ، در حالی که هنوز بسیاری از مربیان پیش دبستانی و معلمان حق‌التدریسی به برگزاری آزمون استخدامی در وزارت آموزش و پرورش امیدوار هستند، وزیر آموزش و پرورش سبک‌بال کردن آموزش و پرورش را به میان می‌کشد. موضوعی که به نظر می‌رسد اگر به نوعی سیاست تازه آموزش و پرورش قرار گیرد باعث بلاتکلیفی مربیان پیش دبستانی خواهد شد. این در حالی است که پیش از این نیز موضوع بازنشستگی پیش از موعد در آموزش و پرورش هم نقل محافل شده بود و چنین به نظر می‌رسد  طرح  موضوعات اینچنینی آن هم از زبان وزیر تا حد زیادی باعث سردرگمی خیل عظیم  43هزار نفری متقاضیان استخدام در آموزش و پرورش شده است.
سبک‌بال‌سازی آموزش و پرورش
به تازگی و در جریان سفر دولت به اردبیل،  علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش افزایش آمار نیروی انسانی را معادل فقیر کردن معلمان دانسته و گفته است: با افزایش تعداد معلمان، میانگین حقوق و مزایای آنها نیز کاهش می‌یابد. امروز در کشور ما نسبت معلم به دانش‌آموز یک به 5/11 است و ما باید با ساماندهی نیروی انسانی و کاهش 10درصدی نیرو، مجموعه آموزش و پرورش را سبک‌بال کنیم تا مشکل معیشتی معلمان نیز برطرف شود. جالب اینجاست که تا پیش از این مواردی مانند کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش و اصرار این وزارتخانه در استخدام نیرو مورد تاکید قرار گرفته بود و درباره برگزار نشدن آزمون استخدامی مربیان پیش‌دبستانی تنها به اختصاص نیافتن مجوز از سوی معاونت ریاست‌جمهوری اشاره شده بود.
بلاتکلیفی آزمون استخدامی ۴۳ هزار نیرو
به راستی در شرایطی که مدیران آموزش و پرورش از اجرای سیاست ساماندهی و کاهش ۱۰ درصدی نیروی انسانی برای ورود به مسیر سبک‌بالی خبر می‌دهند وضعیت برگزاری آزمون مربیان پیش‌دبستانی به کدام سو می‌رود؟ زمانی که مقدمات لازم برای تغییر نظام آموزشی کشور فراهم شد، اغلب کارشناسان آموزش و پرورش بر این باور بودند پیش‌دبستانی به مقطع ابتدایی اضافه شده و پیش‌دانشگاهی از نظام آموزشی کشور حذف خواهد شد اما به یکباره با اجرای نظام 3ـ3ـ6 شاهد بودیم کلاس ششم آن هم از وسط به پایه‌های تحصیلی اضافه شد و این موضوع سرآغازی بود برای رقم خوردن مشکلات جدید در آموزش‌و‌پرورش.
صرف نظر از مشکلات ایجاد شده برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز پایه ششم و حرف و حدیث‌های فراوان درباره استخدام نیروهای خدمتگزار و انباردار به عنوان معلم پایه ششم و اعلام آمارهای متفاوت درباره تعداد بیسوادان در آموزش و پرورش، این روزها یکی از مشکلاتی که آموزش و پرورش با آن دست و پنجه نرم می‌کند موضوع استخدام مربیان پیش‌دبستانی است. موضوعی که مدیران آموزش و پرورش را با فشار مربیان پیش‌دبستانی و تجمع آنها در مقابل مجلس برای برگزاری آزمون استخدامی و اعتراض نمایندگان مجلس مبنی بر برگزارنشدن این آزمون روبه‌رو کرده است.
صادر نشدن مجوز استخدام
در کنار این فشارها، مدیران آموزش و پرورش با وجود جلسات متعدد با معاونت سرمایه انسانی ریاست جمهوری هنوز موفق به متقاعد کردن آنها برای اعطای ردیف استخدامی به آموزش و پرورش نشده‌‌اند، چرا که تکمیل ظرفیت جذب نیرو در آموزش و پرورش طی سال‌های گذشته موضوعی است که این روزها از سوی برخی مدیران دولت یازدهم به گوش می‌رسد موضوعی که باعث شده مجوز لازم برای برگزاری آزمون مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی از سوی دولت صادر نشود.
اعتقاد آموزش‌وپرورش به کاهش 10 درصدی نیرو
این در حالی است که موضوع استخدام مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی طبق قانون مصوب مجلس در حالی به پایان فرصت قانونی خود نزدیک می‌شود که مدیران آموزش و پرورش از ضرورت ساماندهی نیروی انسانی و کاهش 10 درصدی جمعیت فرهنگیان خبر می‌دهند. به اعتقاد علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، ‌افزایش آمار نیروی انسانی معادل فقیر کردن معلمان است. با افزایش تعداد معلمان، میانگین حقوق و مزایای آنها نیز کاهش می‌یابد. باید با ساماندهی نیروی انسانی و کاهش 10 درصد نیرو، مجموعه آموزش و پرورش را سبک‌بال کنیم تا مشکل معیشتی معلمان نیز برطرف شود. همچنین وزیر آموزش و پرورش در جمع مدیران کل آموزش و پرورش کشور و معاونان این وزارتخانه،  تعدیل پرسنل وزارت آموزش و پرورش از یک میلیون به 800 هزار نفر را مهم‌ترین عامل رشد و ایجاد انگیزه در سایر کارکنان دانست و گفت: با عملی شدن سیاست تعدیل نیرو حقوق معلمان 25 درصد رشد می‌کند.
ابهام در برگزاری آزمون استخدامی
در شرایطی که مدیران آموزش و پرورش تمام قد مخالف استخدام نیروی جدید در آموزش و پرورش هستند و یکی از راهکارهای ساماندهی را بازنشستگی و کاهش 10 درصدی نیروی انسانی در کنار نبود جذب نیروی جدید می‌دانند،‌ سرنوشت برگزاری آزمون استخدامی 43 هزار مربی پیش‌دبستانی و نیروی شرکتی در هاله‌ای از ابهام است. ابهام در برگزاری این آزمون زمانی بیشتر می‌شود که معاونت نیروی انسانی ریاست‌جمهوری که باید ردیف  لازم برای استخدام نیرو در آموزش و پرورش را اعطا کند اعتقاد دارد آموزش و پرورش با مازاد نیرو و تکمیل ظرفیت جذب مواجه است.
بازنشستگی پیش از موعد 24 هزار فرهنگی
هم‌اکنون آموزش و پرورش در مقطع ابتدایی بویژه در جنسیت مرد با کمبود نیرو و از سوی دیگر در  برخی نقاط کشور بویژه در مقطع متوسطه با تورم نیرو مواجه است همین موضوع باعث شده که پیکر آموزش و پرورش همانند انسانی باشد که تعادل ندارد به گونه‌ای که در برخی جاها به دلیل تورم نیرو دچار چاقی شده و در برخی موارد نیز از کمبود نیرو  یا لاغری رنج می‌برد. شاید به همین دلیل است که وزیر آموزش و پرورش از جمع‌آوری درخواست بازنشستگی پیش از موعد 24 هزار نفر از فرهنگیان واجد شرایط خبر داده و اعلام می‌کند تلاش می‌کنیم موافقت معاونت نیروی انسانی ریاست جمهوری را برای بازنشستگی این تعداد نیرو بویژه اگر زن باشند کسب کنیم. تسنیم در این باره نوشت: به هر حال استخدام نیروی جدید در آموزش و پرورش منابع مالی نیاز دارد، آموزش و پرورش تلاش می‌کند کمبود نیرو بویژه در مقطع ابتدایی را از طریق راهکارهای گوناگون همچون دعوت از آموزگاران در آستانه بازنشستگی برای ادامه همکاری و استفاده از نیروهای مازاد مقطع متوسطه در دوره ابتدایی حل کند  تا نخستین ورودی‌های دانشگاه فرهنگیان در سال 96 وارد آموزش و پرورش شده و موضوع کمبود نیرو در مقطع ابتدایی را از این طریق حل کنند. وزیر آموزش و پرورش نیز بارها اعلام کرده است تنها راه جذب نیرو برای آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان است و آموزش و پرورش از مجاری دیگر نیرو جذب نمی‌کند شاید مدیران آموزش و پرورش بر این باور هستند که استخدام نیروی جدید در آینده برای آنها مشکل‌ساز خواهد شد.