به گزارش پارس به نقل از فارس، شاعری در نشست خبری خود که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، اظهارداشت: برنامه‌ها متنوعی در این هفته همگام با مردم اجرا خواهد شد که این برنامه‌ها حدود یک ماه قبل به مناطق 22 گانه ابلاغ شده است.
 
وی تصریح کرد: براساس برنامه‌های تنظیم شده در طی هفته محیط زیست، اقدامات گسترده آموزشی، ترویجی، فرهنگ‌سازی، ورزشی و همچنین اقدامات اجرایی برای حفظ محیط زیست شهر تهران در نظر گرفته شده است.
 
شاعری خاطرنشان کرد: حدود 70 هزار ساعت آموزش شهروندی در حوزه محیط زیست پیش‌بینی شده که این آموزشها در مناطق محتلف تهران اجرا خواهد شد.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران خاطرنشان کرد: در 40 بوستان ، رود دره و مناطق حساس محیط زیست شهری عملیات پاکسازی انجام می‌گیرد ضمن اینکه در تمامی مناطق 22 گانه تهران همایش پیاده‌روی، دوچرخه سواری در دستور کار قرار می‌گیرد.
 
وی ادامه داد: همایش پاکسازی، فرهنگسازی و پاکسازی کوهستان از دیگر اولویت‌های کاری ستاد محیط زیست شهر تهران است که در این سال‌ها به صورت مستمر اجرا شده است.
 
شاعری گفت: امیدواریم با اقدامات انجام شده و برنامه‌های آتی شاخص‌های محیط زیست را بهبود ببخشیم که البته این موضوع نیاز به همکاری دولت، مردم و شهرداری دارد.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران ادامه داد: مهمترین چالش محیط زیست شهر تهران در حال حاضر عبارتند از آلودگی هوا، آلودگی آب و خاک، آلودگی صدا، کمبود آب و همچنین تخریب ارتفاعات و زیستگاه‌های طبیعی مشرف به شهر تهران و منابع طبیعی است.
 
وی اضافه کرد: آلودگی هوا مشکل اصلی محیط زیست شهر تهران است که تحت تاثیر سوخت خودروها، صنایع آلاینده و ریزگردها قرار می‌گیرد که در سال گذشته بیش از 160 روز در شرایط ناسالم هوا قرار داشتیم.
 
شاعری تصریح کرد: آلودگی آب و خاک هم متأثر از پس‌آب‌های صنعتی، فاضلاب‌ها و آلاینده‌های ناشی از پسماندهای ویژه صنعتی، بیمارستانی و مصرف انواع شوینده‌ها و سموم شیمیایی است که هم‌اکنون دو میلیون متر مکعب فاضلاب شهر تهران که به صورت تصفیه نشده به جنوب شهر تهران تخلیه می‌شود.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران بیان داشت: آلودگی صوتی که یکی از چالش‌های محیط زیست شهر تهران است به دلیل تردد وسایل نقلیه، صنایع آلاینده و فرهنگ نادرست ترافیک در شهر تهران تشدید شده است.
 
شاعری با بیان اینکه اگر زیستگاه‌های جانواران را محافظت نکنیم در آینده دچار چالش‌هایی در حوزه تنوع زیستی از جمله زیست گیاهی و جانوری خواهیم شد، گفت: در حال حاضر 158 گونه جانوری و بالغ بر 1200 گونه گیاهی در شهر تهران داریم که این رقم قابل قبولی است که باید از آن مراقبت و حفاظت کنیم.
 
شاعری ادامه داد: یکی از اقدامات شهرداری تهران برای مقابله و مدیریت چالش‌ها و بخصوص حوزه آلودگی هوا توجه و توسعه حمل و نقل عمومی است که هم‌اکنون توسعه حمل و نقل عمومی به 56 درصد افزایش پیدا کرده است که نقش مهمی را در کاهش آلودگی هوا دارد و این عدد تا پایان برنامه پنج ساله دوم شهرداری و 75 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران افزود: در بخش معاینه فنی خودروها نیز اقدامات خوبی از سوی شهرداری صورت گرفته است که هم‌اکنون 14 خط معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین ایجاد شده است که نقش مهمی را در کنترل آلاینده‌های خودرو داشته است.
 
وی اظهارداشت: یکی دیگر از اقدامات مهم و اساسی شهرداری تهران، ساماندهی صنایع مزاحم و آلاینده شهر تهران است که تشخیص این صنایع نظارت و جریمه و همچنین پلمب آن بعهده سازمان محیط زیست است بطوریکه در سال گذشته 50 صنعت آلاینده بزرگ در شهر تهران ساماندهی شده‌اند و هم‌اکنون نیز ساماندهی شرکت روغن نباتی‌ قو در دستور کار شهرداری، محیط زیست شهر تهران و با همکاری شورای شهر قرار دارد.
 
وی اظهار امیدواری کرد: صنایع بزرگ و آلاینده با همکاری سایر دستگاه‌های دولتی شناسایی شوند و ساماندهی آنها در دستور کار قرار گیرد.
 
شاعری گفت: ما نمی‌توانیم به بهانه اشتغال، سلامت مردم را به خطر بیاندازیم چرا که طبق قوانین و مقررات استقرار صنایع در شعاع 120 کیلومتری غیرقانونی است و این در حالیست که متاسفانه به دلیل نظارت ناکافی و از زمان اجرای این قانون، 17 صنایع آلاینده در شهر تهران فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران بیان داشت: طبق آمار و بررسی‌های صورت گرفته 30 درصد از آلودگی‌های تهران مربوط به صنایع آلاینده می‌شود.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران اضافه کرد: کارخانه سیمان و نیروگاه بعثت در جنوب تهران و هزاران واحد صنعتی در پایتخت مشکلات زیادی را در حوزه آلودگی هوا ایجاد کرده‌اند که این واحدها باید ساماندهی شوند.
 
شاعری افزود: یکی از تأکیداتی که ستاد محیط زیست شهر تهران داشته است تعطیلی نیروگاه بعثت است چرا که این نیروگاه راندمان ندارد و موجب آلودگی محیط زیست شده است.
 
وی ادامه داد: نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی در دستور کار شهرداری قرار گرفته است به طوریکه مینی‌بوس‌های ناوگان عمومی تا پایان سال تماماً نوسازی خواهند شد ضمن اینکه اتوبوس‌های ناوگان عمومی نیز تا پایان برنامه پنج‌ساله دوم نوسازی خواهند شد.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران افزود: در سال‌های اخیر در اجرای مقررات ساختمانی اقدامات خوبی صورت گرفته است و در آینده هم در مناطق عملیاتی می‌شود که می‌توان به مبحث 19 مقررات ساخت و ساز اشاره کرد و تا زمانی که مالکان این مقررات را رعایت نکنند پایان کار به آنها داده نخواهد شد.
 
وی به هوشمند کردن طرح ترافیک اشاره کرد و گفت: در آینده نزدیک هم محدوده زوج و فرد هوشمند خواهد شد ضمن اینکه با اقدامات انجام شده امسال به خودروهایی که معاینه فنی نداشتند طرح ترافیک داده نشد.
 
شاعری به نصب دیوارهای صوتی در بزرگراه‌ها اشاره کرد و گفت: این دیوارها هم‌اکنون در پل طبقاتی صدر، شهید حکیم، کردستان، مدرسه، امام علی(ع) ایجاد شده است و در آینده نزدیک هم در 20 بزرگراه این دیوارهای صوتی ایجاد خواهند شد.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران افزود: یکی از مهمترین آلاینده‌های هوا فرودگاه مهرآباد است بطوریکه یک پرواز در این فرودگاه 2 تا 3برابر یک خودرو آلودگی هوا دارد و پروازها در آنجا باید لغو شود و فرودگاه مهرآباد تنها پروازهای تشریفاتی را انجام بدهد.
 
شاعری گفت: باید به حقوق شهروندی که یکی از مهمترین آنها حقوق محیط زیست است توجه کرد که در این زمینه دولت، مردم و شهرداری سه رکن اساسی برای رفع معضل محیط زیست شهر تهران هستند و هیچکدام به تنهایی نمی‌توانند اقدامی را انجام دهند.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران تأکید کرد: شعار امسال برای محیط زیست اراده ملی برای حفظ محیط زیست شهری است که برای تحقق این شعار باید دولت، مردم و شهرداری با یکدیگر همکاری کنند چرا که محیط زیست نیز همانند انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست.
 
شاعری با اشاره به اینکه تهران یک شهر نیمه خشک است، گفت: میزان بارندگی در تهران کمتر از 250 میلی‌لیتر است که اگر اقدامات مدیریتی مناسب صورت نگیرد ما دچار مشکل کمبود آب خواهیم بود چرا که منابع تولیدی آب در شهر تهران محدود است.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران بیان داشت: تا زمانیکه در مصرف آب صرفه‌جویی نکنیم همیشه در معرض تهدید بحران آب قرار داریم و این در حالیست که متأسفانه به دلیل فرسودگی انتقال آب ، حجم بزرگی از آب به هدر می‌رود.
 
شاعری گفت: باید شبکه‌های فاضلاب شهر تهران به سرعت تکمیل شود ضمن اینکه سازمان محیط زیست با متخلفین آلودگی هوا، آب، خاک برخورد قانونی کند.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی ستاد محیط زیست شهر تهران امضاء تفاهم‌نامه با سازمان محیط زیست برای برخورد با فروشندگان جانوران غیرمجاز در شهر تهران است که در این زمینه نیز تا پایان سال این موضوع ساماندهی خواهد شد.
 
شاعری در ادامه نشست خبری خود با اشاره به اینکه همه دستگاه‌ها موظفند خودشان را با استانداردهای زیست‌محیطی تطبیق بدهند گفت: خودروسازان یکی از مجموعه‌هایی هستند که در سال‌های اخیر نتوانسته‌اند در این زمینه همکاری خوبی را با سازمان محیط زیست داشته باشند و در فواصل مختلف از استانداردسازی خودروهای یورو4 ممانعت کرده‌اند.
 
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران ادامه داد: در سال‌های اخیر و در دولت نهم و دهم اقدامات خوبی درخصوص تولید بنزین و گازوئیل یورو4 صورت گرفت که تا آخر سال 92 کل سوخت تهران (بنزین و گازوئیل) یورو4 شد.
 
شاعری در ادامه و با اشاره طوفان روزهای اخیر در تهران گفت: متأسفانه عدم اطلاع‌رسانی از سوی سازمان هواشناسی در این طوفان کاملاً مشخص است چرا که این سازمان می‌توانست با اطلاع‌«سانی دقیق و به موقع از بروز خسارات جلوگیری کند.