به گزارش پارس به نقل از  فارس کبری خزعلی در نشست خبری با موضوع سیاست‌های افزایش جمعیت که در خبرگزاری نسیم برگزار شد گفت: سیاست‌های افزایش جمعیت خرداد سال ۹۱ به تصویب رسید اما اکنون با گذشت ۲ سال و پس از تائید و امضای دولت، عزم مسئولان برای اجرا وجود ندارد.

وی گفت: در حالی که این برنامه بودجه و مصوبه دارد و در تمام ابعاد از آمایش سرزمینی، مهاجرت، تقسیم وظایف و غیره دارای برنامه است اما عزمی که دستگاه‌ها برای اجرا داشته باشند را نمی‌‌بینیم.

خزعلی گفت: با وجود اینکه طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش نرخ جمعیت با ۴ بند در سال ۹۰ تهیه شده اما همچنان می‌بینیم که سازمان‌های مرتبط مانند وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برای آن کاری نمی‌کنند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت هنوز برنامه تنظیم خانواده، روش‌های پیشگیری و تشویق به عقیم‌سازی را در آموزش بهورزان خود دارد با اینکه اعتبارات زیادی در این زمینه هزینه می‌کنیم اما به اسم بهداشت باروری، تنظیم خانواده را ترویج می‌کنند و این اهانت به شعور خانواده‌هاست.

خزعلی گفت: با وجود طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت اما روشی در این وزارتخانه تغییری نکرده و با همان روش تنظیم خانواده پیش می‌رود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما معتقد نیستیم که سلامت مادران را باید رها کنیم بلکه وسایل پیشگیری از باروری باید در داروخانه‌ها وجود داشته باشد اما با مشاوره پزشکان انجام شود.

خزعلی گفت: توزیع بی حساب و ارزان وسایل پیشگیری و تحقیر و توهین برای افرادی که اقدام به فرزند‌آوری کرده‌اند اصلاً مناسب نیست.

خزعلی گفت: متاسفانه وزارت بهداشت هنوز آموزش‌های ۱۰ سال پیش را در این زمینه به بهورزان می‌دهد و تغییرات طبق سیاست‌های افزایش جمعیت نیست و حتی در کتابهای درسی می‌بینیم که تبلیغات کاهش فرزند‌آوری هنوز وجود دارد.

وی گفت: در سال ۹۲، حدود ۳۰۰ میلیارد ریال بودجه تنظیم خانواده بود که به وزارت بهداشت دادند و برای امسال ۷۹۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده اما این وزارتخانه مطابق الگوی سال ۷۲ هنوز عمل می‌کند با اینکه قانون جدید ابلاغ شده است.

خزعلی ادامه داد: طرح یک فوریتی افزایش نرخ باروری پیشگیری از کاهش رشد جمعیت مصوب ۲۴ فروردین ۹۳ است که هفته آینده این طرح به همراه طرح ۵۵ ماده‌ای جامع جمعیت و تعالی خانواده به مجلس می‌رود.

وی گفت: این طرح ۵۵ ماده‌ای همان برنامه ۵۶ ماده‌ای است که دو سال پیش با عنوان افزایش جمعیت و پیشگیری از کاهش نرخ باروری به مجلس آمده بود و با ویرایش جدید این بار در مجلس مطرح می‌شود.
ج