میدری: بیکاری محصول احساس بیقدرتی در جامعه است
معاون امور رفاه وزارت کار با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت مردم و مشارکت آنها در فعالیتهای اجتماعی گفت: هرگاه احساس بیقدرتی در جامعه باشد، محرومیت و بیکاری شکل میگیرد.
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری فارس، احمد میدری معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی امروز در همایش کار و محرومیت در گفتمان امام خمینی (ره) با بیان اینکه در دهه اول انقلاب اسلامی بیشتر از لغت مستضعف استفاده میشد، گفت: اما در این دهه از لغت اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر استفاده میشود، در حالی که کلمه مستضعف به نقش محیط در ایجاد محرومیت اشاره دارد و عناصری که سبب ایجاد فقر شده را درنظر میگیرد، در حالی که وقتی میگوییم آسیبپذیر این سؤال پیش میآید که به چه دلیل فردی کمدرآمد و آسیبپذیر شده است.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: باید به گفتمان امام(ره) برگردیم و لغت مستضعف را به کار ببریم و همچنین به توانمندسازی اهمیت دهیم؛ یعنی باید قدرت را به مردم برگردانیم، چون عاملی که منجر به استضعاف میشود، بیقدرتی است.
وی اضافه کرد: هرگاه احساس بیقدرتی در جامعه شکل بگیرد، محرومیت و بیکاری حاصل میشود و از دست رفتن حقوق اساسی محصول این جامعه است.
میدری اظهار داشت: امام خمینی (ره) هنرمند بود که توانست قدرت را به مردم بازگرداند و این مسأله را در انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی به خوبی نشان داد، اما متأسفیم که در سیستم اجرایی نتوانستیم این امر را به خوبی یاد بگیریم.
وی تصریح کرد: برخی از متفکران بر این باور بودند که هرگاه نیازهای اساسی جامعه را برطرف کنیم، میتوانیم آن را از فقر نجات دهیم، بعد از آن نظریهای دیگری مطرح شد که حتی اگر نیاز اساسی مردم برطرف شود، ولی آنها نتوانند سرنوشت خود را تغییر دهند، این سیاست محکوم به شکست است.
میدری گفت: دولت باید خدمتگزار مردم باشد، اما مردم هم مسئولند.
وی اضافه کرد: علت عدم تغییر اساسی در بسیاری از حوزهها این است که مردم فقط خدمتگیرندهاند و مسئولان فقط خدمتدهندهاند.
معاون امور رفاه وزیر کار با اشاره به سیاستهای دولت انگلیس در قرن 18 بیان داشت: در آن زمان، دولت انگلیس حداقل نیاز مادی همه افراد را تأمین میکرد که این اقدام موجب کاهش میزان کار در آن کشور شد و صاحبان سرمایه در اقدامی اعتراضی موجب شدند، تا این قانون لغو شود، بعد از لغو این قانون، کارگران اعلام کردند که ما اعانه نمیخواهیم و حق رأی میخواهیم که این مسأله موجب ایجاد پارلمان شد.
میدری تصریح کرد: نظام اداری نمیتواند مشارکت و کار جمعی را نهادینه کند و کارشناسان به تنهایی قادر به تغییر این وضعیت نیستند و باید از نیروی مردمی در این زمینه استفاده شود.
وی با اشاره به نقش پررنگ مردم در فعالیتهای اجتماعی گفت: برای نمونه، هماکنون مردم بدون کمک دولت 4 برابر ظرفیت بهزیستی از کودکان بیسرپرست مراقبت میکنند، یا سازمانهای غیردولتی از افراد معتاد ترککرده برای نجات معتادان استفاده میکنند که اینها نشاندهنده ظرفیت نیروی مردمی است.
ارسال نظر