ایجاد شبکه تسهیلگران ازدواج
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) از ایجاد شبکه تسهیلگران ازدواج در سال جاری خبر داد و گفت: قصد داریم با استفاده از ظرفیت ۲۴۰۰ مشاور و مددکار شبکهای را ایجاد کنیم و به فرهنگ سازی در میان خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد بپردازیم تا جوانان هم کفو با یکدیگر ازدواج کنند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، اکبر میرشکار در نشست خبری که به منظور تبیین برنامههای کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال جاری و ارائه گزارشی از عملکرد این نهاد در سال گذشته ترتیب داده شده بود با بیان اینکه یکی از اقدامات اساسی و زیربنایی که برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد انجام میشود خدمات فرهنگی است، اظهار کرد: مهمترین هدف ما در بخش فرهنگی توانمندسازی فکری خانوادهها و آماده کردن آنها برای ورود به عرصههای مختلف اجتماعی و اقتصادی است.
وی ادامه داد: برنامههای تربیتی کمیته امداد امام خمینی (ره) در 24 سرفصل برای 360 هزار دانش آموز، 40 هزار نفر به صورت موردی، 100 هزار دانشجو و 4 هزار نفر از طلاب تدوین و اجرا میشود.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه در سال 92 با توجه به اعتبارات تخصیص یافته اقدامات مختلفی برای افراد تحت پوشش انجام شد گفت: بهرهمندی از خدمات مشاوره و راهنمایی برای 671 هزار تحت پوشش توسط 460 مشاور حرفهای و متخصص در 150 کلینیک میسر شد که در مقایسه با سال 91 پنج درصد رشد را نشان میدهد.
میرشکار در ادامه به برنامههای آموزشی درنظر گرفته شده برای خانوادهها نیز اشاره و عنوان کرد: طی 9 ماه اول سال 92 یک میلیون و 168 هزار و 160 نفر تحت آموزشهای مختلف قرار گرفتهاند که این دورههای آموزشی برای 401 هزار و 958 نفر از سرپرستان خانوار 100 هزار و 149 نفر از همسران جوان، 119 هزار نفر از زنان مطلقه، 136 هزار نفر از دختران بازمانده از تحصیل و 140 هزار نفر از دختران در آستانه ازدواج برگزار شد.
وی با بیان اینکه در نظام جامع آموزشی تربیتی کمیته امداد افراد ابتدا شناسایی و سپس نیازسنجی میشوند گفت: شیوههای آموزشی تربیتی خود را در ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی با توجه به نیازهای مختلفی که در شهرها و مناطق مختلف وجود دارد بومیسازی میکنیم.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه به برنامههای قرآنی کمیته امداد نیز اشاره کرد و گفت: طرح تربیت مترجمین قرآن کریم در سال گذشته اجرا شد و 5 هزار نفر از دختران غیرمحصل در مناطق ساکن کم برخوردار در این طرح شرکت کردند و موفق شدند طی یک سال نسبت به مفاهیم قرآنی اشراف پیدا کنند.
به گفته میرشکار باتوجه به وجود 107 مرکز کانون فرهنگی، 508 کانون جوانان پیرو ولایت در سطح کشور در سال 92، 125 هزار نفر از برنامههای قرآنی این نهاد بهرهمند شدند.
وی افزود: در سال 92 اولین دوره جشنواره مسابقات قرآنی در رشته حفظ، قرائت، ترتیل جهت نوجوانان، جوانان و سرپرستان خانوادهها در سراسر کشور برگزار شد که 48 هزار نفر در این مسابقات در مرحله شهرستانی، استانی و کشوری حضور داشتند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه تعداد کل حافظین قرآن در سطح کشور از 105 به 200 نفر رسیده است اظهار کرد: درواقع میتوان گفت 35 درصد از برنامههای 240 مرکز فرهنگی کشور دارای محتوای قرآنی است.
در ادامه این نشست خبری میرشکار با تاکید بر اینکه یکی از شاخصههای مهم توانمندسازی خانوادهها سواد است اظهار کرد: بخشی از مخاطبین زیر 50 سال ما طی سه سال گذشته مورد بررسی قرار گرفتهاند و ما 218 هزار بیسواد زیر 50 سال را شناسایی کردهایم این در حالیست که بیش از 60 درصد افراد بالای 50 سال تحت پوشش ما بیسواد هستند.
میرشکار با بیان اینکه از تعداد 218 هزار بیسواد شناسایی شده طی سالهای 91 و 92 موفق شدیم بیش از 142 هزار نفر را با سواد کنیم گفت: در حال حاضر تعداد افراد بیسواد زیر 50 سال به حدود 45 هزار نفر رسیده است که باید برای سوادآموزی به آنها در سال جاری برنامه ریزی کنیم.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه به برنامههای این نهاد برای پیشگیری از اعتیاد در خانوادهها اشاره و اظهار کرد: با اعتباراتی که درنظر گرفته شده است 308 هزار نفر از افراد تحت پوشش در برنامههای پیشگیری از اعتیاد حضور یافتند.
وی در ادامه به برنامه کمیته امداد برای اعزام افراد تحت پوشش به سفر مشهد مقدس اشاره و اظهار کرد: سال گذشته 56 هزار نفر با کمک خیرین به مشهد مقدس اعزام شدند البته باید گفت این افراد حتی یک بار هم به مشهد نرفته بودند، اگر هر خیر حدود 300 هزار تومان برای هر نفر به ما کمک کند میتوانیم آرزوی سالمندان را برآورده کنیم . هدف گذاری امسال ما اعزام 100 هزار نفر به سفر مشهد مقدس است.
میرشکار در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات انجام شده کمک به فرزندان تحت پوششی است که به مقطع پیشدانشگاهی میرسند و در آستانه کنکور هستند گفت: سالانه 18 هزار نفر از فرزندان ما وارد مقطع پیشدانشگاهی میشوند. سال گذشته موسسات آموزشی حدود 300 میلیون تومان جزوات آموزشی مختلف مربوط به کنکور را به این فرزندان اهدا کردند.
به گفته معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) سال گذشته با کمک دولت براساس بند ک ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه شهریه 72 هزار دانشجوی شهریه بگیر تحت پوشش کمیته امداد به طور کامل پرداخت شد. اعتبار درنظر گرفته شده برای اقدام 45 میلیارد تومان بود.
وی در ادامه به برگزاری اردوگاههای تابستانی مختلف برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد به ویژه دانشاموزان اشاره و اظهار کرد: سال گذشته 40 هزار نفر از اردوگاههای تابستانی کمیته امداد استفاده کردند که عمدتا دانش آموز بودند. البته برگزاری اردوهای خانوادگی به ویژه برای خانوادههای آسیبپذیرتر نیز در دستور کار امداد قرار دارد و امسال نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
میرشکار افزود: سال گذشته 9 اردوگاه کمیته امداد میزبان 15 هزار نفراز اعضا خانوادهها بودند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) به سه اقدام قابل توجه این نهاد اشاره و اظهار کرد: در این سه اقدام به عنوان دستگاه پیشتاز عمل کردیم که نخستین آن تدوین نظامنامه پیوست فرهنگی خدمات امداد است. در حال حاضر 34 خدمت فرهنگی را ارایه میدهیم که پیوست فرهنگی برای 7 خدمت آن آماده شده است و این نظامنامه برای 3 خدمت اکران، اشتغال و مسکن عملیاتی شده و در سال جدید تکمیل خواهد شد.
اجرای کامل طرح بومیسازی شیوه و محتوای ارایه خدمات فرهنگی
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) دومین اقدام این نهاد را بومی سازی شیوه و محتوای ارایه خدمات فرهنگی دانست و گفت: طرح بومی سازی محتوا و شیوه ارائه خدمات فرهنگی بررسی شده، علت توجه به آن نیازهای متفاوتی است که در هر منطقه از کشور وجود دارد. امسال این طرح 100 درصد عملیاتی خواهد شد.
آغاز شبکه سازی طرح «فلاح» از سال 92
میرشکار در ادامه به اجرای طرح «فلاح» در سال 92 اشاره و اظهار کرد: در سال 92 خانوادههای متقاضی اجرای طرح فلاح در قالب شبکههای محلی و با بهرهوری بیشتر از امکانات و اعتبارات مهمان خوان معرفت اهل بیت بودند. تاکید بر بهبود و اصلاح سبک زندگی شبکهسازی طرح فلاح در قالب شبکههای اجتماعی فرهنگی مبتنی بر امداد محلهای از جمله اقداماتی بود که در این راستا انجام شد و در 9 ماهه نخست سال 92، 30 هزار طرح فلاح به انجام رسید و بیش از 1000 شبکه طرح فلاح تشکیل شد.
وی با بیان اینکه در سال 93 تلاش میکنیم با توجه به شعار امسال مبنی بر اقتصاد و فرهنگ برنامههایی را برای جمعیت مورد حمایتمان در راستای ارتقای فرهنگ معیشتی ترتیب دهیم گفت: همچنین آنها را با مفاهیم اقتصادی اجتماعی و دینی چون فرهنگ شکرگذاری ، تعاون، تلاش،رزق حلال آشنا کنیم. همچنین سواد اجتماعی قانونی و حقوقی مددجویان را ارتقا دهیم.
میرشکار با بیان اینکه یکی دیگر از اقداماتی که در سال 93 در دستور کار داریم هدایت منابع و اعتبارات به سمت مناطق پرآسیب و کم برخوردار است گفت: در حال حاضر 35 درصد از مددجویان در سکونتگاههای اجتماعی، حاشیه شهرها و مناطق کم برخوردار زندگی میکنند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه به برنامههای کمیته امداد برای تسهیل و تشویق ازدواج در میان جوانان اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر با تاخیر در ازدواج روبرو هستیم. 613 هزار دختر در شرف ازدواج تحت پوشش کمیته امداد هستند که بسیاری از آنها سن ازدواج را پشت سر میگذارند. این دخترها در روستاها زندگی میکنند و به علت اینکه پسرهای روستایی معمولا برای کار به شهرها میروند نمیتوانند سامان یابند.
وی افزود: طرحی را تحت عنوان دختران آسمانی برگزار کردیم که براساس آن اردوهای هدفمند با حضور دختران، مادران و سایر مادران خانوادههایی که دارای پسرهایی در آستانه ازدواج هستند ترتیب دادیم و این خانوادهها را با یکدیگر آشنا کردیم. طی 30 دوره برگزار شده 40 تا 70 درصد خانوادهها عروسهای خود را از بین همین دخترها انتخاب کردهاند.
ایجاد شبکه تسهیل گران ازدواج در سال جاری
میرشکار در ادامه از ایجاد شبکه تسهیلگران ازدواج در سال جاری خبر داد و گفت: قصد داریم با استفاده از ظرفیت 2400 مشاور و مددکار شبکهای را ایجاد کنیم و به فرهنگ سازی در میان خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد بپردازیم تا جوانان هم کفو با یکدیگر ازدواج کنند. البته تسهیلات ویژهای برای این افراد در نظر گرفته شده است که افزایش کمک هزینه تحصیلی و ودیعه مسکن ویژه از جمله آنهاست.
وی در ادامه با بیان اینکه سال 92 حدود 110 میلیاردتومان اعتبار برای معاونت فرهنگی تخصیص یافت از رشد 20 درصدی اعتبارات این حوزه در سال جاری خبر داد و گفت: یکی دیگر از برنامههای جدی ما در سال 93 جلوگیری از ترک تحصیل است.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه سالانه 3 تا 4 درصد از دانشآموزان ما به علت ازدواج، اشتغال و یا نبود امکانات ترک تحصیل میکنند گفت: نباید دانشآموزانی که تحت پوشش کمیته امداد هستند به علت نبود امکانات از تحصیل بازبمانند.
میرشکار در ادامه از برگزاری همایش نخبگان و جلوههای خودباوری در روز بیستم اردیبهشت ماه سال 93 خبر داد و گفت: در این مراسم از نخبگان کمیته امداد تقدیر خواهد شد.
ارسال نظر