به گزارش پارس به نقل از ایسنا، عباس اسماعیلی معاون فنی مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در این مراسم اظهار کرد: 300 میلیون نفر در دنیا مبتلا به بیماری آسم هستند و پیش‌بینی می‌شود 10 میلیون نفر دیگر نیز در سال‌های آتی به این تعداد اضافه شوند.

 

وی افزود: آسم شایع‌ترین بیماری مزمن دوران کودکی، شایع‌ترین علت بستری شدن در بیمارستان و غیبت طولانی از مدرسه است.

 

اسماعیلی با بیان اینکه اطلاعات درستی از بیماران آسم در ایران موجود نیست، بیان داشت: تخمین زده شده است که 10 تا 13 درصد کودکان ایرانی مبتلا به آسم هستند.

 

معاونت فنی مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی ادامه داد: در بعضی از شهرهای بزرگ آمار مبتلایان به بیماری آسم بسیار زیاد است، به طوری که در بعضی از مناطق تهران تا 35 درصد گزارش شده است.

 

وی کاهش بار ناشی از بیماری‌های مزمن تنفسی طی پنج سال به میزان پنج درصد را از برنامه‌های پنجم توسعه اقتصادی و اجتماعی برشمرد و گفت: در حوزه سلامت نیز یک برنامه راهبردی نوشته شده است که از سال 90 تا 94 شروع شده و در دست اجراست.

 

اسماعیلی جلب مشارکت کلیه ذی‌نفعان و آحاد جامعه در کنترل بیماری و عوامل خطرساز را از رویکردهای مرکز بهداشت عنوان کرد و گفت: پیشگیری و کنترل آسم و بیماری‌های انسدادی و مزمن ریه جهت کاهش عوارض و کاهش روند رو به افزایش بروز آسم از عمده اهداف مرکز بهداشت است.

 

معاون فنی مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی، افزایش دانش همگانی، ایجاد نظام مراقبت، ارتقای مدیریت بیماری شامل پیشگیری، تشخیص سریع و پیگیری، افزایش همکاری‌های بین‌بخشی و تقویت روش‌های حمایتی(بیمه‌ها) و کنترل عوامل خطر را از جمله راهبردها برای کنترل این بیماری برشمرد.

 

وی در ادامه یادآور شد: علت دقیق بیماری آسم مشخص نیست و تاکنون راه حلی برای ریشه‌کن کردن این بیماری پیدا نشده است.

 

اسماعیلی با بیان اینکه استفاده از دارو تنها راه کنترل نیست عنوان کرد: از عوامل محرک‌ و مزاحم که سبب التهاب می‌شود نیز باید دوری شود.

 

رویا حسن‌زاده رئیس انجمن خیریه ریه استان مرکزی در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایسنا گفت: انجمن خیریه ریه استان مرکزی نهادی مردمی برای مددرسانی به بیماران ریوی و مبتلا به سرطان ریه در سطح استان با اولویت پیشگیری، آموزش و طرح غربالگری و تشخیص به موقع و بازتوانی با کسب مجوز از وزارت کشور(استانداری مرکزی) است که فعالیت خود را به طور جدی از سال 92 آغاز کرده است.

 

وی با بیان اینکه 900 بیمار مبتلا به آسم عضو انجمن خیریه ریه استان مرکزی هستند، گفت: شمار بیشتر اعضای این انجمن را روستائیان مبتلا به آسم تشکیل می‌دهند.

 

حسن‌زاده ضمن اشاره به ارائه تسهیلاتی چون در اختیار گذاشتن فضاهای ورزشی، خدماتی و مشاوره‌ای برای این بیماران عنوان کرد: هم‌اکنون در حال رایزنی برای گرفتن حق بیمه از کارافتادگی برای بیماران ناتوان در شهرها و روستاها هستیم.

 

وی ضمن تأکید بر گران بودن اسپری مورد استفاده مبتلایان به آسم و همچنین گران بودن دارو بر لزوم تکریم هر چه بیشتر این بیماران در بیمارستانها و مراکز درمانی تأکید کرد.

 

رئیس انجمن خیریه ریه استان مرکزی اشاعه فرهنگ آموزش، مراقبت، تأمین دارو و تسهیلات فرانشیز را از جمله برنامه‌های این انجمن خیریه در سال جاری برشمرد و گفت: ارائه کارت عضویت به اعضای این انجمن جهت مراجعه به پزشکان متخصص با ویزیت رایگان از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است که در حال رایزنی در این خصوص هستیم.