افراد قابل اعتماد برای ازدواج کدامند؟
سیما فردوسی با بیان ویژگیهای افراد برای تشکیل خانواده گفت بیاعتنایی نسبت به یکدیگر و خطاب کردن همدیگر با الفاظ نادرست به ویژه در جمع میتواند مودت را کمرنگ کند.
به گزارش پارس، سیما فردوسی در گفت وگو با فارس؛ در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره ویژگی های قابل قبول افراد برای ازدواج اظهارداشت: وقتی انسان به بیماری روانی مبتلا می شود بخش یا بخش هایی از شخصیت او دچار مشکل می شود. این بخش ها شامل؛ کلام، تفکر، هیجان و رفتار است که نشان می دهد فرد عادی نیست و مشکلاتی به لحاظ روانی دارد.
وی افزود: برخی بیماری های روانی؛ شدید، برخی متوسط و برخی ضعیف هستند. فردی که خودمدیریتی را از دست داده و نمی تواند تصمیم بگیرد، مورد مناسبی برای ازدواج نیست.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به سوءظن و بدگمانی به عنوان ویژگی که فرد را در گروه اختلالات روانی شدید قرار می دهد، گفت: این افراد قبل از ازدواج ابتدا باید درمان شوند، سپس برای ازدواج اقدام کنند. سوء ظن و بدگمانی ویژگی افرادی است که در زمره مبتلایان به اختلالات روانی شدید قرار می گیرند و اگر این افراد پیش از درمان ازدواج کنند، مشکلات عدیده ای را برای خود و دیگران به وجود می آورند.
بهره هوشی دیگر عاملی است که این متخصص حوزه بهداشت روان به آن اشاره کرد و افزود: وقتی فرد از نظر بهره هوشی پائین باشد، درک صحیح از مطالب نخواهد داشت. این همان هوش شناختی است که موجب شناخت صحیح از امور و وقایع می شود. همچنین هوش هیجانی پائین موجب می شود تا فرد قدرت درک احساسات دیگران راانداشته باشد و در زندگی مشترک به مشکل مواجه شود.
این مشاور خانواده با بیان اختلالات شخصیت در اختلافات زناشویی اظهار داشت: برخی افراد هستند که در زمینه ای خاص مشکل ندارند بلکه در ویژگی های شخصیت خود دچار مشکل هستند. این افراد به صورت ناهنجار بار آمده اند و نمی پذیرند که مشکل دارند.
فردوسی گفت: افرادی که مشکلات روانی و اجتماعی دارند، همچنین برخی افراد که تاریخچه زندگی نابسامانی دارند، افراد قابل اعتمادی برای ازدواج نیستند. این افراد فجایع زیادی در دوران کودکی شان اتفاق افتاده است و دچار تنش هستند.
وی با اشاره به لازمه عشق قبل از ازدواج تصریح کرد: لازم نیست افراد از همان ابتدا عاشق هم باشند، بلکه این عشق به مرور به وجود می آید. زوجین باید قبل از ازدواج دوران شناخت را بگذرانند و این مهم با یکی دو جلسه ایجاد نمی شود، بهتر است طرفین قبل از ازدواج به مشاوران معتمد و حرفه ای مراجعه کنند و با انجام مشاوره و تست های شخصیت زوایای فکری و رفتاری خود را بشناسند.
وی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از شهروندان درباره اینکه چه کنیم تا پس از ازدواج مودت بین مان بیشتر شود و علاقه مان از بین نرود اظهار داشت: افراد نباید فکر کنند که ازدواج پایان کار است، باید به مؤلفه هایی مانند احترام متقابل و حفظ شخصیت و حرمت یکدیگر اهمیت دهند.
وی افزود: بی اعتنایی نسبت به یکدیگر و خطاب کردن همدیگر با الفاظ نادرست به ویژه در جمع می تواند مودت را کم رنگ کند.
این متخصص حوزه بهداشت و روان، ادامه داد: تمام کارهایی که موجب استحکام زندگی می شود باید انجام شود، مثلا زوجین سعی کنند نکات مثبت و ویژگی های خوب یکدیگر را بیان کنند و یکدیگر را با دیگران مقایسه نکنند تا فضا برای رشد آنها فراهم شود. متاسفانه برخی زوجین عادت دارند ارزیابی مقایسه ای بین خود و دیگران انجام دهند، مثلا زن، شوهر خود را با مردانی که در چند موقعیت موفق تر هستند، مقایسه می کند این مسئله می تواند موجب تضعیف روحیه و کاهش اقتدار مرد شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که آیا بددهنی و به کار بردن الفاظ زشت که از سوی برخی دختران و پسران در زمان آشنایی پیش از ازدواج به کار برده می شود، بعد از ازدواج نیز تکرار شود، گفت: صددرصد تکرار خواهد شد، افراد خودشان را در دوران آشنایی ارائه می دهند و طرز بیان نشان دهنده شخصیت افراد است. زوجین قبل از ازدواج افراد باید برای شکل گیری نگرش مثبت نسبت به یکدیگر تلاش کنند و در صورتی که این اتفاق نیفتد، بعد از ازدواج نیز به وجود نمی آید.
وی افزود: رعایت حجاب کلام یکی از مؤلفه هایی است که زوجین باید آن را لحاظ کنند. نوع صحبت کردن نشانه تربیت خانوادگی افراد است و به کار بردن الفاظ نادرست نشان می دهد که فرد موردنظر مورد مناسبی برای ازدواج و تشکیل خانواده نیست.
این مشاور خانواده خاطرنشان کرد: تمام زوجین قبل از ازدواج باید با مشاور خانواده مشورت کنند و نکاتی را که به عنوان مهارت های زندگی و ملاک های انتخاب همسر به آنها آموزش داده می شود، در تشکیل خانواده لحاظ کنند تا زندگی شیرینی داشته باشند. ش
ارسال نظر