پایههای تمدن اسلامی را باید از آموزش و پرورش ساخت
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه پایههای تمدن اسلامی را باید از آموزش و پرورش ساخت، گفت: در نظام تربیتی کمتر از آسیبها صحبت کرده و متربی را با آن آشنا میکنیم.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین امروز در دهمین همایش علمی و پژوهشی فرهنگیان که در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس شاهد تقدیم ۴ هزار و ۹۰۰ معلم و ۳۶ هزار دانش آموز بعنوان شهید بودیم و امروز که میدان جنگ جنگ فرهنگی است رسالت این قشر بسیار مهم است. وی افزود: هم اکنون شاهد جنگ تحمیلی در دو عرصه فرهنگ و علم و اقتصاد هستیم و در این عرصه به نقش آفرینی فرهنگیان نیاز داریم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه امروز رسالت ما ساخت تمدن بزرگ اسلامی است، گفت: این تمدن مانند هر تمدن دیگر به سرمایه انسانی متکی است و یکی از نیازهای اصلی ساخت تمدن اسلامی تربیت انسان های در طراز این تمدن است که مهد تولد این تمدن در آموزش و پرورش است.
وی بیان کرد: امروز شاهد هستیم که بسیج به یک جامعه علمی پیش رو تبدیل شده است به گونه ای که ۳۵ هزار استاد دانشگاه بسیجی، نیم میلیون معلم بسیجی و ۱۵۰ هزار مهندس بسیجی سرمایه های بزرگی برای ما محسوب می شوند که در دوران جنگ از آنها کم بهره بودیم، این سازماندهی عظیم مسئولیتمان را سنگین تر می کند.
سردار نقدی بیان کرد: یک جامعه الگو باید از ناهنجاری ها عاری باشد و حقیقت باید در این جامعه تجلی پیدا کند. اما امروز با ناهنجاری های بسیاری در جامعه مواجهیم چگونه می توانیم از این نقطه به شرایط مطلوب دست یابیم. تمام این موارد برمی گردد به خروجی دستگاه آموزش و پرورش، باید نگاه کنیم آسیب ها و کاستی هایی که داریم و آنچه ما را از تمدن اسلامی مطلوب دور کرده چیست؟
**آیا خروجی های آموزش و پرورش نسبت به مفاسدی که در کمین آنهاست هوشیار شده اند؟
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با طرح این پرسش که آیا خروجی های دستگاه آموزش و پرورش نسبت به بحث کار و تلاش به اندازه کافی توجیه هستند و با بیکاری و تنبلی سر ستیزه دارند؟ گفت: آیا خروجی های آموزش و پرورش نسبت به مفاسد اخلاقی که در کمین آنهاست و نسبت به فعالیت رسانه های فاسد توجیح شده اند و آنها را به عنوان خطر تلقی می کنند؟
وی بیان کرد: آیا خروجی دستگاه آموزش و پرورش می تواند سبک زندگی اسلامی را با سبک زندگی غربی مقایسه کند و مزایای سبک زندگی اسلامی را تشخیص دهد، فریب ظاهر زیبای سبک زندگی غربی را نخورد؟ آیا خروجی آموزش و پرورش مواد مخدر را شناخته و نسبت به خطرهای آن آگاه است و می داند که چرا نباید به دنبال آن برود، آیا به دانش آموزان یاد داده ایم که در کمین گاه هایی که برایشان پیش می آید گرفتار نشده و چگونه با آن برخورد کنند.
سردار نقدی با اشاره به اینکه یکی از اصلی ترین حوزه ها در کشور عرصه علم است، افزود: آیا خروجی های نظام آموزش و پرورش واقعا عاشق علم بار می آیند یا از علم فراری هستند، وقتی این سوالات مطرح می شود ممکن است خود را راحت کنیم و کار را به جای دیگر ارجاع دهیم و بگوییم که یک دانش آموز مگر در طول روز چند ساعت در مدرسه است و تربیت باید در خانواده شکل بگیرد.
وی عنوان کرد: امامت و ولایت برای ما فصل الخطاب است و کلامی که ولایت می گوید بیان روز قرآن و حدیث است اما ولایت معتقد است تربیت برعهده کیست؟ مقام معظم رهبری در سال ۹۱ در جمع معلمان در روز معلم فرمودند منطقه و منزلت علمی را برای شما معلمان می شناسیم و اگر معلم با دلسوزی عمل کند تمام مشکلات جامعه حل می شود.
سردار نقدی ادامه داد: عوامل موثر در خارج از مدرسه مانند خانواده و رسانه وجود دارد اما سازنده اصلی که ساخت مستحکم درست می کند و نمی گذارد که عوامل گوناگون تأثیر بنیادین بر روی دانش آموز داشته باشد دست معلم است، برخی به شکل تقلیدگونه گفته اند کتاب های درسی باید به روز شود بنابراین کتابها را عوض کردیم که هزینه اقتصادی بالایی هم دارد. اما این نو کردن چرا باید ایجاد شود فقط بخاطر اینکه دانش های جدید می آید یا باید آسیب های جدید هم مدنظر قرار دهیم.
** پایه های تمدن اسلامی را باید از آموزش و پرورش ساخت
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: در نظام تربیتی نقصی که وجود دارد این است که کمتر از آسیب ها صحبت کرده و متربی را با آن آشنا می کنیم و وقتی متربی با واقعیت ها و آسیب ها مواجه می شود نمی تواند تشخیص دهد که چه کاری صحیح است بنابراین به روز کردن کتابها فرصتی است که بتوانیم دائما از دانش آموزان خروجی بگیریم. یعنی اگر ناهنجاری در جامعه رو به افزایش است باید سال بعد در کتابهای درسی این آسیب ها را هشدار دهیم و یا اینکه در میانه سال تحصیلی به معلمان بگوییم که در حاشیه کلاس درس دانش آموزان را با این آسیب ها آشنا کنند.
وی ادامه داد: مخاطب اصلی سوالاتی که رهبری در رابطه با سبک زندگی اسلامی در بجنورد مطرح کردند آموزش و پرورش است سبک زندگی صحیح باید در اموزش و پرورش شکل بگیرد، بسیاری از مسائل بدون حضور آموزش و پرورش قابل حل نیست، اصلاح الگوی مصرف از کجا باید شروع شود نقش رسانه ها در این زمینه نمی تواند به اندازه نقش آموزش و پرورش عمیق باشد.
سردار نقدی بیان کرد: دانش آموز بخصوص در مقطع ابتدایی به معلمی که خوش اخلاق باشد عشق می ورزد و این یک فرصت تربیتی است که باید از این فرصت استفاده کرد و پایه های تمدن اسلامی را از آموزش و پرورش ساخت.
ارسال نظر