سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی در گفتگو با پارس:
دولت موظف است انتقال پایتخت را عملیاتی کند
زارع زاده در مورد چرایی انتقال پایتخت از تهران گفت: تراکم جمعیت در تهران از یک سو آلودگی هوا، گسلهای زلزله و مشکلاتی از این دست سبب شده تا با توجه به آینده نگری فکر اساسی برای حل این معضلات صورت بگیرد.
به گزارش پارس ، بعد از چندین مرتبه هیاهو در مورد طرح انتقال پایتخت، امروز کلیات طرح آن با ۱۱۰ رای موافق، ۶۷ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر به تصویب رسید؛ طبق این مصوبه شورایی متشکل از رییس جمهور یا معاون اول و برخی وزرا موظف می شوند حداکثر ظرف دو سال مکان مناسب برای انتقال پایتخت سیاسی و اداری را انتخاب کنند.
این طرح مخالفان بسیاری مخصوصا در دولت دارد، منتقدان هزینه های انتقال پاریتخت را بیش از آن می داند که بتوان تا چند سال دیگر این طرح را عملیاتی کرد. در مقابل موافقان اجرای طرح، پیشنهاد می دهند که با فروش ساختمانهای دولتی هزینه اجرای این طرح تامین شود.
موافقان همچنین معتقدند با انتقال پایتخت آلودگی هوا کاهش پیدا کرده و ترافیک در خیابانهای تهران کمرنگ می شود، در مقابل دولت برای مخالت با این طرح از رهبری مایه گذاشته و آن را منوط به اذن رهبری می دانند؛ در همین حال دخیل عباس زارع زاده سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی در گفتگو با خبرنگار پارس می گوید که دولت موظف است پس از تصویب این طرح انتقال پایتخت را عملیاتی کند.
با توجه به اینکه طرح انتقال پایتخت در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس بررسی شده بود، زارع زاده توضیحاتی در مورد مواردی که این کمیسیون به آن پرداخته داد؛ به گفته وی یکی از پیشنهادات اصلی در طرح انتقال پایتخت، انتقال وزارتخانه ها بر اساس تخصص خود به محل هایی کاربردی بود تا بتوانند در آن مکان ها عملکرد بهتری داشته باشند و جلسات خود را در صورت لزوم با نهاد های دیگر با ویدئو کنفرانس برگزار کنند.
وی همچنین گفت که در این کمیسیون تشکیل یک دولت شهر در اطراف تهران برای انتقال نهاد های دولتی بررسی و مصوب شده است.
زارع زاده در مورد چرایی انتقال پایتخت از تهران گفت: تراکم جمعیت در تهران از یک سو، آلودگی هوا، گسلهای زلزله و مشکلاتی از این دست سبب شده تا با توجه به آینده نگری فکر اساسی برای حل این معضلات صورت بگیرد.
نماینده یزد تاکید کرد: تجمع زیاد جمعیتی باعث شده تا بودجه ها در تهران مترکز شود و از این رو مردم شهرها به دنبال درآمد بالا و به طبع آن زندگی بهتر به تهران سرازیر شوند همین مسئله مشکلات مسکن، ترافیک، ناهنجاری های اجتماعی و فقر و افسردگی را ایجاد کرده به طوری که به نظر می رسد تا چند سال دیگر تهران واقعا جای زندگی نباشد.
سخنگوی کمیسیون شوراها با مثال زدن از ترکیه گفت که بسیاری از کشورها مانند ترکیه برای خودشان پایتخت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی تعریف کردند و این می تواند الگوی مناسبی برای ایران باشد.
ارسال نظر