پايگاه خبري تحليلي «پارس»-بسترسازي براي حضور شبكه خبري دولت بريتانيا در دولت يازدهم آغاز شد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، بعد از اخراج كامل شبكه خبري وابسته به دولت انگليس(BBC)، در روزهاي اخير اخباري از بسترسازي عده اي براي حضور مجدد اين شبكه در عرصه داخلي ايران حكايت دارد.

بررسي ها نشان مي دهد افرادي از درون و بيرون وزارت ارشاد با فشار بر علي جنتي وزير ارشاد و حسين انتظامي معاون مطبوعاتي وزير ارشاد درصددند تا براي حضور مجدد راديو تلويزيون BBC زمينه لازم را فراهم نمايند و در گام اول خواستار حضور مجدد BBC World هستند.

راديو تلويزيون BBC از بخشهاي انگليسي، عربي، فارسي و.. برخوردار است كه  بخش اصلي آن بي بي سي جهاني(BBC World) است. اين بخش تا يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۸۸ در ايران دفتر داشت ليكن براساس گزارش نهادهاي ذيربط، از ايران اخراج شد.

در گزارش نهادهاي مسوول در اين زمينه آمده بود: با توجه به عملکرد سرويس جهاني BBC در تحريف و قلب اخبار مربوط به جمهوري اسلامي ايران به خصوص اخبار انتخابات و حمايت و تحريک غيرمستقيم آشوبگران براي ادامه تخريب اموال عمومي و خصوص طي روزهاي گذشته، همچنين تلاش جهت تاثيرگذاري غلط بر افکار عمومي با استفاده از شگردهاي رسانه اي و جنگ رواني و ارسال اخبار جعلي و خلاف واقع و استفاده غيرقانوني از برخي افراد داخلي در راستاي اهداف خود، خبرنگار دائم اين شبکه از کشور اخراج شد. 

همچنين  معاونت وقت امور مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در آن مقطع، خاطرنشان کرده بود: چنانچه شبکه هاي مختلف موسسه راديو و تلويزيوني انگليس با پخش اخبار جعلي و دروغين درباره ايران، دخالت در امور داخلي کشورمان را ادامه دهند و يا منشور اخلاق بين المللي خبرنگاري را ناديده گيرند، اقدامات جدي تري به عمل خواهد آمد.

لازم به ذكر است از ابتداي شكل گيري بخش فارسي تلويزيون بي بي سي (۲۵ دي ۱۳۸۷) به دليل عدم اجازه به حضور بي بي سي فارسي(BBC Persian TV)، عملا گزارشهاي تصويري و خبري از طريق World در اختيار بخش Persian قرار مي گرفت. گرچه افكار عمومي بريتانيا درباره‌ي تأسيس تلويزيون فارسي زبان و پرداخت هزينه‌ آن از جيب ماليات‌دهندگان آن كشور، چندان خشنود نبوده و نيستند اما «چپمن» رييس سرويس جهاني بي‌بي‌سي در نشست ژوين 2007 كميسيون روابط خارجي مجلس عوام، از تأسيس تلويزيون فارسي زبان بي‌بي‌سي به عنوان «بالاترين اولويت در برنامه‌ پيشنهادي به وزارت خارجه كه داراي پرونده‌ا‌ي بسيار قوي است» ياد كرده بود!

به گزارش «پارس»، برخي از افراد سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين فشارها نقش كليدي دارند.

علي‌اصغر رمضانپور از مديران ارشد بخش فارسي بي بي سي است. وي در دوران اصلاحات، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رييس نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران بود وي مدت قابل توجهي نيز سردبير روزنامه زنجيره اي آفتاب امروز بود.

لازم به ذكر است از تيرماه سال 1390، به دليل تغيير رويكردهاي دولت محمود احمدي نژاد، مجددا مكاتبات و رايزني هاي سفارت انگليس و  بي بي سي و براي حضور در ايران آغاز شد ولي به دليل مخالفت نهادهاي بالادستي، عملا پاسخ به اين رسانه دولت بريتانيا منفي بود.

jon-leyne-Image-006

جان لاين آخرين مسوول دفتر BBC World در ايران